HeavyLight | Luminize | Keep Right

HeavyLight|Luminize|KeepRight

16 SEP 2016

Cursus Popgeschiedenis

DI 21 JAN

Ons kleine kikkerlandje mag gerust benoemd worden als érg muzikaal. Zo behoren onze dj's en producers tot de wereldtop, werken onze rappers samen met Amerikaanse legendes en zijn bands als Within Temptation bekender in andere continenten dan hier. Duycker presenteert bijna maandelijks weer nieuwe ontdekkingen en zo ook deze keer. De toekomst van de Nederlandse poprock: Luminize, HeavyLight en Keep Right.

Luminize
Luminize is Marcela, Matilda, Irena en Tea. De vier jonge vrouwen zijn geboren en getogen in Kroatië. Vanaf jonge leeftijd hebben zij zich met hun talent en doorzettingsvermogen ontwikkeld tot de rasmuzikanten die ze nu zijn. Toen hun muziekleraar tijdens de les een band met alleen maar jongens vormde, inspireerde dit de meiden een girl band op te richten. Samen met producer Holger Schwedt (Bløf, Di-rect, Anouk en Go Back To The Zoo) werd dit naar een hoger niveau getild. Luminize speelde het afgelopen jaar onder andere op Parkpop en Bospop en is te horen geweest bij Radio Veronica, Radio 538 en 3FM.

HeavyLight
HeavyLight werd in 2011 opgericht door Allart (Leadvocals en gitaar), Dylan (Toetsen), Sander (Bas) en Jeroen (Drums). De band bracht in 2013 de singles “Hey” en “Any Moment Now” uit, gevolgd door het 12 nummers tellende debuutalbum Your Kingdom in 2014. In februari 2016 is de nieuwe single “Temper” gereleased. HeavyLight is de afgelopen jaren veelvuldig gedraaid en live te gast geweest bij 3FM, Radio 538 en Radio 2. Ze speelden onder andere in De Wereld Draait Door, Toppop3, zijn benoemd tot 3FM Serious Talent, Radio 2 Talent en werden met de eerste twee videoclips getipt op de officiële website van Coldplay.

Keep Right
Geïnspireerd door o.a. Kensington en Heavylight hebben deze Hoofddorpers tijdens Local Heroes in februari hun podium dubbel en dwars verdiend. Keep Right is een jonge, energieke band met passie voor pop/rock muziek.