Re-BOOT creates

Re-BOOTcreates

07 JUN 2020

Metal Dive-In

VR 09 DEC
Open Podium

Talentvolle jongeren kunnen zich opgeven voor de selectiedag van het internationale filmproject ‘Re-BOOT creates’ van Dé JeugdTheaterSchool Haarlemmermeer op zondag 7 juni in Het Cultuurgebouw. 'Re-BOOT creates' is een samenwerkingsproject waarbij jongeren in zowel Hoofddorp als Atlanta (USA) gelijktijdig en online met elkaar in een creatieve maakplaats aan de slag gaan met het maken van een eigen film. 
 

Voorgaande jaren was het eindresultaat de theatervoorstelling Bootcamp, dit jaar vanwege de coronacrisis een film. De jongeren zijn in deze film de regisseur én de speler. Hiervoor zoekt Dé JeugdTheaterSchool Haarlemmermeer jongeren die acteren, muziek maken en/of dansen.

Tijdens de selectiedag op 7 juni krijgen jongeren in diverse workshops de kans om te proeven aan dans, theater en muziek. Aan het einde van de dag presenteren ze hun skills aan de selectiecommissie. Dé JeugdTheaterSchool Haarlemmermeer organiseert deze dag geheel volgens protocol van het RIVM.

Eenmaal geselecteerd worden de jongeren onder begeleiding van bevlogen docenten klaargestoomd voor een interdisciplinaire film-première. Alles, van de regie tot de muziek, wordt door de Re-BOOTers zelf bedacht en uitgevoerd. Van 2 t/m 18 juli 2020 wordt er in zowel Nederland als in Amerika gewerkt aan filmscenes voor het eindresultaat, de internationale wereldpremière van de film ‘Re-BOOT creates’!

Re-BOOT creates is een samenwerking tussen Dé JeugdTheaterSchool Haarlemmermeer van Pier K en het Amerikaanse theatergezelschap 7 Stages.

Inschrijven kan door een mail te sturen aan bootcamp@duycker.nl