Hundred Seventy Split
Tickets
Hundred Seventy Split"

HundredSeventySplit

ZO 15 OKT

Spoil Engine

VR 20 OKT

Brainpower & Re:Freshed Orchestra

ZA 14 OKT

In 2010 richtten voormalig leden van Ten Years After, zanger-gitarist Joe Gooch en bassist Leo Lyons, de band Hundred Seventy Split op. Leo Lyons is een van de oprichters van Ten Years After in 1966 en hij maakte vele hoogtepunten van TYA mee zoals het optreden op het befaamde Woodstock festival in 1969.

Toen Gooch en Lyons nog deel uitmaakten van TYA voelden zij beiden de behoefte om het muzikaal gezien over een andere boeg te gooien en ontstond het idee om een nieuwe band op te richten. De band wordt vernoemd naar een kruispunt in Nashville Tennessee en als je naar hun muziek luistert hoor je gelijk dat zij niet alleen inspiratie voor de bandnaam gevonden hebben in deze stad. Ze spelen Ten Years After covers en eigen werk, alles met een pakkend Nashville bluesrock sausje.

Tracks

Het meest recente album van Hundred Seventy Split, ‘Tracks’, werd goed ontvangen door de critici, BluesMagazine zei hier o.a. over: ‘Het album ‘Tracks’ van Hundred Seventy Split is een zeer energiek rockbluesalbum van een drietal uitstekende muzikanten. HSS lijkt me trouwens ook een typische live band.’ Lees hier de volledige review van BluesMagazine.

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord.