JaMiJa XL

JaMiJaXL

10 NOV 2017

Zomer Specials: Black Acid

DO 16 JUL

Na het concert van CCC Inc. sluit JaMiJa XL de avond af in Duyckercafé. Onlangs deden zij dit ook voor de Ierse helden van The Dublin Legends, waarvan onlangs het nieuws naar buiten kwam dat Eamonn Campbell (gitarist) was overleden. Nu brengen de leden van JaMiJa XL een eerbetoon aan de heren van The Dublin Legends

Woorden van JaMiJa XL

Het was al een bijzonder genoegen te mogen spelen in Duycker cafe na afloop van het optreden van The Dublin legends, maar deze avond kreeg nog meer glans toen de leden van The Dublin Legends even bij ons kwamen kijken en hun waardering uitspraken voor onze band en in het bijzonder onze versie van The Wild rover. Een gezellige avond met een hoop lol en een paar biertjes volgde.

The wild rover is, zo ver als wij ons kunnen herinneren, het nummer dat eigenlijk altijd in onze setlist staat en het is des te specialer dat wij juist de beroemde vertolkers van deze song hebben ontmoet. Vooral mooi en ontroerend was de chemie tussen onze zanger Jan Feeleus en Eamonn Campbell die elkaars beste vrienden uit vroeger tijden leken te zijn. Wederzijds begrip en waardering straalden van deze 2 ” legends ” af. Een treurig vervolg kreeg deze avond helaas toen enkele weken later het bericht ons bereikte dat Eamonn Campbell overleden was. Met terugwerkende kracht kreeg de avond van 28 september hiermee een extra lading, alleen wel op een manier die we allemaal liever anders hadden gezien. In ieder geval zullen wij die bewuste avond nooit vergeten en altijd warme herinneringen koesteren aan The Dublin legends en aan Eamonn Campbell in het bijzonder. Trots en vereerd zijn wij van JaMiJa XL dat wij kunnen bijdragen aan een eerbetoon aan Eamonn Campbell, The Dublin legends en Ierse folkmuziek in het algemeen.