Jan Akkerman

JanAkkerman

17 JAN 2020

Zomer Specials: Black Acid

DO 16 JUL
Pop/Rock, Folk/Americana

Jan Akkerman (1946) behoort al ruim vijftig jaar tot de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem. Naast zijn rol in internationaal vermaarde groepen als Brainbox en Focus werkt hij samen met uiteenlopende nationale en internationale artiesten. Het nieuwe album 'Close Beauty' is uit en daarmee is Jan Akkerman niet alleen een legende in de geschiedenis. 

Altijd weet Jan op eigen wijze elementen uit rock, jazz, blues, klassiek en dance te combineren. Al decennia lang is Jan veelvuldig op internationale podia te zien. Steeds opnieuw weet hij een nieuwe generatie gitaristen in binnen- en buitenland te bereiken en te inspireren. Zijn platen en concerten vormen daarvan een afspiegeling: fris, energiek en nooit voorspelbaar. Als authentieke improvisator laat hij nog steeds zien én horen waartoe hij in staat is.

Over zijn nieuwe album ‘Close Beauty’ zegt Jan het volgende: “Ik heb altijd kunnen zeggen dat geen twee albums van mij hetzelfde klinken. Altijd wil ik dingen blijven ontdekken. Toots Thielemans zei ooit tegen mij: jouw timing, dat is jouw handtekening, jouw autogram. Voor ‘Close Beauty’ geldt precies hetzelfde. Als je te dicht op de koe staat, zie je ook niet dat het een koe is.”

 Let op: kaarten zijn online alleen te koop via Ticketmaster.nl. De servicekosten kunnen verschillen bij kassa-, winkel- en telefonische verkoop.