Jan Akkerman

JanAkkerman

21 OKT 2016
totaal verschillende type

Knock Out Comedy Crew

WO 03 MRT

Jan Akkerman is al veertig jaar één van de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem. In 1973 werd Jan door de lezers van het Engelse muziektijdschrift ‘Melody Maker’ uitgeroepen tot beste gitarist ter wereld.

Naast zijn rol in internationaal befaamde groepen als ‘Brainbox’ en ‘Focus’ heeft hij in die periode samengewerkt met uiteenlopende muzikanten als André Hazes, BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T. Sinds zijn vertrek uit Focus heeft Akkerman een solocarrière, met begeleidingsbands in diverse samenstellingen. Verder maakte hij meer dan een dozijn soloplaten, waarop hij liet horen van alle muzikale markten thuis te zijn.

Ook op de wereldwijde podia is de naam Akkerman al jarenlang een begrip. Zo speelde hij meerdere malen tijdens het ‘Montreux Jazz Festival’, het ‘North Sea Jazz Festival’ en gaf hij recentelijk nog concerten in onder meer Rusland, Syrië, Australië en Japan. Met een onderscheiding in de vorm van een Gouden Harp wegens zijn verdienste voor de Nederlandse lichte muziek onder zijn arm, is Jan Akkerman meer dan alleen een gitarist.

Met je ticket voor Jan Akkerman kun je gratis naar Classics!

Voorafgaand dineren in Duyckercafé?
Het is deze avond mogelijk om voorafgaand aan het concert van Jan Akkerman (vanaf 18:00 uur) te dineren in het Duyckercafé, dit diner wordt geserveerd door De Smaeck. Wellicht ken je hen al, zij runnen o.a. restaurant ’t Fortin Vijfhuizen. Er is keuze uit verschillende voor-, hoofd- en nagerechten of je kunt kiezen voor een menu. Hieronder vindt je het menu voor deze avond. We raden je aan om van tevoren te reserveren, dit omdat we een beperkt aantal plekken hebben. Reserveren is mogelijk door te mailen naar info@duycker.nl , graag in de mail vermelden voor hoeveel personen de reservering is, voor hoe laat en een telefoonnummer van de contactpersoon.

menu-jan-akkerman