Joy Division Undercover

JoyDivisionUndercover

13 MEI 2016

Zomer Specials: Black Acid

DO 16 JUL
tip bij de buren

In de zomer van 2016 zou Ian Curtis zijn 60e verjaardag vieren. Helaas kunnen wij dit niet meer met hem vieren, maar de invloed die hij met band Joy Division op de muziekscene heeft gehad is niet te ontkennen. Daarom dan ook, rond Curtis’ 60e verjaardag, een eerbetoon in P60 met Joy Division Undercover.

We hebben het over 1980: de tijd van economische crisis, zwarte kleding, koude oorlog en new wave muziek. De meest opvallende band in deze periode is Joy Division, een Britse post-punk groep die met langzame en melancholische nummers in dit tijdperk veel invloed had op latere gothic en new wave bands.

Ook hedendaagse bands als Editors, Interpol en White Lies halen hun invloeden uit de unieke sound van deze Britse band. De mystieke frontman en zanger Ian Curtis van Joy Division is een inspiratiebron voor velen. De Nederlandse fotograaf en regisseur Anton Corbijn ontmoet de zanger een aantal keer en maakt zijn eerste erkende foto’s van de Engelse band Joy Division. Corbijn besluit Ian’s leven te verfilmen en in 2007 verschijnt de veelgeprezen zwart-wit film Control in de bioscopen.

Joy Division brengt slechts twee officiële elpees uit: in 1979 Unknown Pleasures en een jaar later Closer. Bij het grote publiek zijn vooral de singles She’s Lost Control en Love Will Tear Us Apart bekend.

Via bijzondere visuals zal tijdens deze tour het verhaal van de jaren ’80 en het illustere gezelschap rond Ian Curtis verteld worden. Daarbij zal Joy Division Undercover op sublieme wijze een goede greep uit het repertoire live vertolken. Met zanger Erny Green, die het stemgeluid van Ian Curtis “griezelig” evenaart, en gitarist Henk Koorn (Hallo Venray) mag je deze kwaliteit ook verwachten. Een mooi eerbetoon aan een bijzondere muzikant en band.

Na afloop van het concert is de avond nog niet afgelopen: we gaan gewoon door met een alternatieve dansavond met DJ Trish Trash. Waan je één avond in het Manchester van de jaren 80, waar new wave & postpunk de hoofdtoon voerden. In het daglicht zul je DJ Trish Trash niet zien; deze femme fatale komt alleen ’s nachts naar buiten. Ze organiseert niet alleen allerlei shows in verschillende zalen (meest recent GRAUZONE festival in Melkweg), je vindt haar ook regelmatig achter de draaitafel met een indrukwekkende collectie vinyl. Postpunk, cold wave, synthpop; vaak donker en somber, maar altijd dansbaar.