Julian Sas + The Bintangs

JulianSas+TheBintangs

18 MEI 2018

Uitvoering Senioren Rockkoor

DO 30 JAN

Julian Sas, winnaar van de 'European Blues Award for best Artist 2016' is nationaal en internationaal geroemd om zijn gitaarspel en songwriting. De Bintangs zijn de langst bestaande-, nog altijd optredende rockband in de lage landen en, zeer waarschijnlijk, ook in de hele wereld. Kaarten voor de show van Julian Sas en de Bintangs zijn nu in de verkoop!

Julian Sas
In 1996 schreef Julian Sas zijn eerste album Where will it end. Waar het zal eindigen weet niemand, maar stoppen met zijn passie is voor hem nooit een optie geweest. Hij luisterde vroeger alle platen die in de kast stonden. Van jazz tot country en rock ’n roll. Het maakte hem niet uit, als er maar gitaren in voor kwamen. Dit veranderde toen hij het geluid van Muddy Waters hoorde en zijn eerste gitaar kreeg. Die dag besloot de jonge Sas zijn leven te wijden aan blues en bluesrock. Zijn inspiratie komt van niemand minder dan gitaarhelden zoals Jimi Hendrix, Johnny Winter en bluesgiganten John Lee Hooker en Freddie King. Nu speelt hij zijn nieuwe album Feelin’ Alive.

Bintangs
Meer dan 55 jaar popmuziek in Nederland en de Bintangs zijn daar bijna even lang een deel van. Opgericht in 1961 en nog steeds springlevend. Dat maakt ze de langst bestaande-, nog altijd optredende-, cd, dvd en boek uitgevende rockband in de lage landen en, zeer waarschijnlijk, ook in de hele wereld.

Ze keren terug naar de basis met een selectie van rhythm & blues nummers uit het verleden, aangevuld met nieuw werk. Alles onder leiding van oer-Bintang en oprichter Frank Kraaijeveld.