Kayak

Kayak

10 MEI 2019

Thirst Aid Kit Live

VR 03 JUL

Kayak, opgericht in 1972, werd in den beginne vaak vergeleken met modern bands als Yes en Focus. Maar als snel ontwikkelde Kayak een geheel eigen stijl binnen de sympho-rock. Door de jaren heen is de band meerdere malen gewisseld van bezetting. In de huidige bezetting en op het nieuwe album ‘Seventeen’ is Ton Scherpenzeel nog de enige Kayak-original.

Het album Seventeen, verschenen op 12 januari 2018, is laaiend enthousiast ontvangen. De binnen- en buitenlandse kritieken zijn vrijwel unaniem zeer lovend.

“Kayak is bezig aan een nieuwe opmars. Een groep die in de afgelopen 45 jaar menige bezettingswisseling overleefde en altijd keihard terugsloeg. Zo ook met Seventeen, waarvoor toetsenist Ton Scherpenzeel vier nieuwe musici om zich heen heeft verzameld. De nummers hebben pit, de speeldichtheid is hoog. Gitarist Marcel Singor kan zijn virtuoze spel uitstekend in dienst zetten van de vertrouwde melodische stukken waarvoor Scherpenzeel in alle twaalf gevallen heeft getekend, zowel tekst als muziek.” Wouter Bessels op www.progwereld.nl

Kayak staat te popelen om hun nieuwe album live ten gehore te brengen vrijdag 10 mei in Duycker.

De online ticketverkoop voor deze show gaat uitsluitend via Ticketmaster. De servicekosten kunnen verschillen bij kassa- winkel- en telefonische verkoop.