Kenny B

KennyB

18 MRT 2016

Uitvoering Senioren Rockkoor

DO 30 JAN

In eigen land is Kenny B de artiest met de meeste nummer 1 hits. In Nederland kenden wij deze goedlachse Surinamer tot voor kort echter helemaal niet. Tot hij begin 2015 opeens met het nummer 'Parijs' aan kwam zetten. Het was voor Kenny B zijn eerste poging om een keer in het Nederlands te zingen. De reacties in Nederland logen er niet om, Kenny B was vanaf nu een gevestigde naam in de Nederlandse popmuziek. Kenny is echter meer dan 'Parijs' alleen. Hij wilt met zijn muziek een sterke politieke boodschap achterlaten:  “Als ik nu naar mijn muziek kijk, dan zeg ik: ‘je hoeft niet in de politiek. Je hebt je eigen partij. Muziek biedt een podium om dingen te zeggen.’’

2015 was het jaar van Kenny B. Hij stond al in grote zalen als de Ziggo Dome, 013 en TivoliVredenburg. Daarnaast werd ‘Parijs’ de meest beluisterde Nederlandse track van 2015 op Spotify. Deze stijgende lijn gaat hij hoe dan ook door zetten in 2016. Het concert mag dan in maart zijn, Kenny B zal ongetwijfeld de zomerse vibe door Duycker laten gaan.

Support: Soundsystem UnitedSounds & Gery Mendes
UnitedSounds Soundsystem weet al meer dan 20 jaar ieder feest en festival, national en international, om te toveren in één groot feest! Lowlands Festival, Zwarte Cross en Festival Mundial gingen al los op de Reggae en Dancehall van Ras Dré en Taki Tumsi. De speciale formule waarbij het duo een scherpe reggaeselectie afwisselt met dancehall & dubplates, is door de jaren heen een garantie voor feest geworden.

De Kaapverdiaanse Rotterdammer Gery Mendes combineert de drive van iemand met ontdekkingsdrang met de kracht van iemand die eigenlijk al weet hoe het werkt. Gery Mendes is een MC, vocalist, producer en acteur die indruk maakt met alles wat hij uitvoert. Deze geweldige mix van eigenschappen bracht hem onder andere al YouTube videos met meer dan 50.000 views. Gery Mendes stond daarnaast al eens in Paradiso, was te horen op 3FM en deed mee aan ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’.

Support: 20:30 | Kenny B: 21:30