KLOMP Lucas van Merwijk & Ilja Reijngoud

KLOMPLucasvanMerwijk&IljaReijngoud

23 SEP 2021

DOORZOMEREN: Proeverij Bier & Spijs

VR 19 AUG

Wegens persoonlijke omstandigheden bij één van de artiesten wordt dit concert afgelast. Ticketkopers ontvangen een e-mail en de gemaakte kosten worden retour gestuurd.

Lucas van Merwijk zag het baanbrekende duo Misha Mengelberg/Han Bennink spelen in de jaren 80. Sindsdien had hij de wens een dergelijk duo te vormen. Want hij wilde als drummer onbegrensde vrijheid ervaren! Nu vindt hij in trombonist Ilja Reijngoud eindelijk de ideale muzikale duo partner. Ze delen de drang naar muzikale vrijheid, improvisatie en experiment.

Lucas van Merwijk staat al 30 jaar aan de voorgrond van de Europese latin, jazz en percussie scene. Hij werd tussen 1993 en 2020 vele malen gekozen tot beste jazz drummer en beste world/fusion drummer. Na een intensieve studie afro-Cubaanse drums in Cuba werd Lucas actief als drummer en percussionist bij tal van groepen en artiesten in Nederland en Europa.

Ilja Reijngoud speelde met o.a. Tom Harrell, Ivan Lins, James Morrison en Lester Bowie. Reijngoud is vast lid van Jazz Orchestra of the Concertgebouw en The Houdini’s. Hij leidt verschillende kleine groepen onder zijn eigen naam. Als docent en bigbandleider werkt hij aan het CvA in Amsterdam en op Codarts in Rotterdam. Tot dusver was hij vier keer solist bij het Metropole Orkest en winnaar van de Thelonious Monk Award en een Edison Award.

Voor dit concert geldt nog dat je geen QR-code nodig hebt! We houden bij dit concert 1,5 meter afstand en bieden zitplaatsen aan.