Kraak & Smaak Live

Kraak&SmaakLive

09 JUN 2017

Zomer Specials: Black Acid

DO 16 JUL

TAKE OFF Music Event (voorheen Meer Jazz) is de nieuwe naam voor een modern internationaal muziekevenement dat verder gaat dan alleen jazz, blues en geïmproviseerde muziek. Het Meer Jazz festival in een nieuw muzikaal jasje. De naam Meer Jazz blijft echter wel gehandhaafd voor de organisatie en voor de Meer Jazz Cafés en Meer Jazz Prijs.

Het evenement biedt een professioneel podium voor talentenbands uit de regio en goede amateurbigbands uit Europa. Een vertrekpunt en platform voor muzikaal talent van alle leeftijden. “Take off is een knipoog naar onze nationale luchthaven maar staat vooral voor vertrekpunt voor muzikaal talent”, aldus directeur Loet van der Lee. Het eerste Take Off Music Event is op vrijdag 9 en zaterdag 10 juni – met tot slot de traditionele oecumenische gospeldienst op zondag 11 juni.

Naast alle activiteiten op het gebied van talentenbands biedt het TAKE OFF Music Event een zestal topconcerten. Deze concerten zijn het hoofdprogramma van het evenement met aansprekende artiesten met internationale allure bedoeld voor een breed publiek. Ook zijn er optredens speciaal gericht op een jongere doelgroep.Een van de artiesten die in de zaal van Duycker staat is Kraak en Smaak!

Kraak en Smaak

Sinds het Leidse producerstrio Kraak en Smaak hun eerste album ‘Boogie Angst’ uitbracht in 2005 zijn ze gegroeid tot een grote en gewaardeerde act binnen het live circuit. De energieke mix van funk, disco en house krijgt je op het plaat al moeiteloos aan het dansen, maar live is het een echte band en show ervaring met extra muzikanten, waaronder vocalisten Ivar Vermeulen en Berenice van Leer. Het internationale succes van Kraak en Smaak en oorwurm hits als ‘Squeeze me’ en ‘I don’t know why’ leidde ze al langs festivals als Pinkpop en Glastonbury en ze worden in één adem genoemd met acts als Chemical Brothers en Moby.

Festivalkaarten

Het is mogelijk om concerten van Take Off Music Event los te bezoeken, tickets zijn dan €15,-. Het is ook mogelijk om een dagticket voor drie concerten te kopen, die zijn €36,- of om een weekendticket te bestellen, zes concerten in twee dagen, die zijn €71,-.

Programma

Vrijdag 9 juni  2017
Schouwburg De Meerse Grote Zaal
20:00 – 21:15 uur
ZO! Gospel Choire & Shirma Rouse (of Berget Lewis)

Schouwburg De Meerse Kleine Zaal
21:30 – 22:45 uur
Mathilde Santing sings Joni Mitchell

Poppodium Duycker Grote Zaal
23:30 – 00:45 uur
Kraak & Smaak Live

Zaterdag 10 juni 2017
Schouwburg De Meerse Grote Zaal
19:30 – 20:45 uur
Glenn Miller Orchestra o.l.v. Wil Salden

Schouwburg De Meerse Grote Zaal
21:45 –  23:00 uur
Edsilia Rombley & all-female band

Poppodium Duycker Grote Zaal
23:15 – 00:30 uur
Brooklyn Funk Essentials