Latin Quarter + Wrldbeat | P60

LatinQuarter+Wrldbeat|P60

21 SEP 2016

Thirst Aid Kit Live

VR 03 JUL
tip bij de buren

Met Radio Africa, afkomstig van het album Modern Times, kwam de Engelse band LATIN QUARTER in 1985 vanuit het niets in de hoogste hitregionen. Ook in ons land kon de band rekenen op een grote aanhang. Het bracht hen tv-optredens en zelfs een plaats in de top 2000. De band combineert scherpzinnige, politiek en maatschappelijk geëngageerde teksten – Bruce Springsteen en Little Steven waardig - met toegankelijke melodieën, vaak reggae, ska, of goede pop.  

Tot 1996 boekte de band veel succes, met name in het thuisland Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Sindsdien mag de band met z’n polit-pop rekenen op een trouwe schare volgers. Van de eerste albums werden er in beide landen zo’n 250.000 stuks verkocht. Songs als als Radio Africa, Nonzamo en New Millionaires werden radiohits, met regelmatige tv- en radio-optredens tot gevolg. Na 1997 verliep het succes wat en, mede door strubbelingen met de muziekmaatschappij, viel de band uiteen. Zanger/schrijver/componist Steve Skaith opereerde een aantal jaren in en vanuit Mexico en bracht in die periode vier soloalbums uit. Terug in Engeland vonden de vrienden van weleer elkaar weer en inmiddels is de hereniging van Latin Quarter een feit.

Latin Quarter schroomt niet om in de teksten scherp stelling te nemen tegen onrecht, uitbuiting, vervreemding en wantoestanden; dicht bij huis of ver(der) weg. De teksten zijn verpakt in een uiterst lekker in het gehoor liggende mix van reggae, ska en pop. Na dertig jaar is het dan ook hoog tijd om Nederland opnieuw kennis te laten maken met het unieke Latin Quarter.

Welkom in de wereld van WRLDBEAT, waar reggae wordt gemixt en gekruid met funk, latin en hip hop tot een multiculturele muzikale smeltkroes. Met muzikanten uit Suriname, Engeland, België en Nederland, vermengt deze groep routiniers en talenten  Caribische ritmes met Amerikaanse funk, rap en Europese pop.

De ritmesectie begon 25 jaar geleden in de Nederlandse reggaeformatie What Fun! en ervoer een korte periode van nationale bekendheid toen hun single The Right Side Won naar de top van de hitlijsten schoot. Nog steeds niet uitgekeken op de muziekscene besloten ze enkele jaren geleden hun krachten te bundelen met toetsenist Allan, een survivor uit de Bristol muziekscene. Hierbij struikelden ze min of meer per toeval over de twee zangeressen wier stemmen zo mooi combineerden dat het leek alsof ze voorbestemd waren samen te zingen. Funk-veteraan Mick op tenorsax is het luidste lid van de crew en ook de onvoorspelbare lyrical rap captian Mr. Jahson heeft zich bij de band aangesloten.