Let’s Go Crazy – A Celebration of Prince

Let’sGoCrazyACelebrationofPrince

26 JAN 2019

Funk That

ZA 22 FEB

The Celebration of Prince by Beautiful Strangers is spontaan ontstaan. De dood van Prince in april 2016 kwam als een grote schok. Een aantal Nederlandse topmuzikanten kreeg het verzoek om te spelen op de herdenking van deze legende. Aangezien Prince een belangrijke rol in hun muzikale leven speelt en speelde, twijfelden ze geen moment om hun inspirator te eren. De muzikale klik tussen de bandleden bleek magisch.

De band wil Prince nadrukkelijk niet imiteren, maar een hommage brengen aan de man en zijn muziek, in de geest van zijn genie. Van Kiss tot Controversy en van 1999 tot Cream, de hits komen allemaal voorbij.

De line-up bestaat uit drie vocalisten. Rasmuzikant, singer-songwriter en performer pur sang David Dam deed met succes mee aan The Voice of Holland 2014. Kris Rietveld is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene (Alain Clark, Metropole Orkest etc). Singer-songwriter Jessy Hay is de muzikale leider. Hij studeerde cum laude af als gitarist en speelt onder meer bij Ruth Jacott en Big Black & Beautiful.

Toetsenist Anan den Boer is bekend van Kane en Alain Clark. De ritmesectie bestaat uit de Spaanse bassist Joan Comaposada (Big Black & Beautiful, Berget Lewis en Yuri Honing) en drummer Willem van der Krabben (Jett Rebel, Tim Akkerman en anderen). Marc Mangin en Efe Erdem vormen samen de blazers sectie. Efe speelt onder meer bij Re:Freshed Orchestra en DI-RECT.  Marc Mangin ging al naar het conservatorium van Parijs toen hij elf jaar was en studeerde tevens de prestigieuze Berklee School of Music en speelt onder meer bij TenTemPiés en bij de Spraakmakende concertserie ‘ConFuse’

David Dam en Kris Rietveld: zang
Jessy Hay: muzikaal leider, zang en gitaar
Anan den Boer: assistent muzikaal leider en toetsen
Joan Comaposada: bas
Willem van der Krabben: drums
Efe Erdem: trombone
Marc Mangin: saxofoon

muzikale arrangementen: Jessy Hay & Anan den Boer
regie: Sylvia Houtzager en Martin Bakker

Duycker biedt ook ‘Kidstickets’. Als je als ouder je kind (onder 16 jaar) wil laten kennis maken met je favoriete muziek kan dat bij tribute shows voor 3,50.
‘Kidstickets’ gelden alleen i.c.m. met een geldig volwassen ticket.