Local Heroes

LocalHeroes

03 MRT 2017

Funk That

ZA 22 FEB

Haarlemmermeer zit er vol mee en staat bol van het talent. Onbekend talent en inmiddels ook bekend talent zoals Tim Vantol. Om dit talent een kans te geven om zich meer in de kijker te spelen, biedt Duycker vanaf heden elke maand een podium aan deze Local Heroes. De bedoeling is dat nieuw en fris talent de kans krijgt om zich op het podium van Duycker te presenteren op de best mogelijke manier.

Voor muzikanten een goed opstapje en voor bezoekers een mooie kans om nieuwe bandjes te checken. Alle drie de bands die spelen tijdens Local Heroes krijgen €1,- per verkocht kaartje, de vierde € is voor de servicekosten. Dit doen wij om fris talent de kans te geven zich op een echt podium te presenteren!

De bands die voor deze editie zijn geselecteerd zijn:

Kurt Rosa

De vierkoppige band Kurt Rosa maakt catchy Rockmuziek. Hun muziek is energiek, rauw, dansbaar en bijzonder aanstekelijk. In hun songwriting komen fascinatie voor harde metalriffs, funky grooves en harmonieuze ambience en gelaagdheid bij elkaar. Deze vier mannen laten zich inspireren door de Grunge beweging, Metal bands, 21e-eeuwse stadium rock en door tal van popartiesten. Kortom alles tussen Slayer en John Mayer.

Inhoudelijk schrijven deze vier mannen graag compacte teksten over het leven, die aansporen tot kritisch denken. Kurt Rosa is bijzonder enthousiast over muziek en is er klaar voor om zich door alle uitdagingen van de muziekscene heen te vechten om hun muziek bij mensen te brengen.

70’s lockdown

Bij 70’s Lockdown gaat het allemaal om het plezier tijdens het maken van muziek. Ze schrijven hun eigen muziek in hun favoriete stijl; 70’s hardrock. deze drie-koppige band bestaat uit Ben v. Lieshout (bass/vocal), Djonno Sijtsema (gitaar) en Rico Duijneveld (drums/percussie).

Sons of Gaijin

Sons of Gajin spelen vette rock. Ze zijn gewapend met bas, gitaar, drums, zang en cowbell. In een ver verleden speelden Gert (bas, zang) en Erwin (drums) samen in de band GEEK, bekend in de Delftse underground muziekscene. Na het uiteenvallen van deze band formeerden Ed en Gert de obscure noiseband GaijiN. Hiervan zijn slechts enkele gruizige opnamen op cassettebandjes zijn overgebleven. In 2011, na een hiatus van enkele jaren, wordt het GaijiN project nieuw leven ingeblazen wanneer Erwin zich aansluit als drummer. De naam wordt gewijzigd in Sons Of Gaijin.

Sons Of Gaijin worden geïnspireerd door de grootste rockbands op deze aarde: de liedjeskunst van the Beatles, het showmanschap van Kiss en de ongepolijstheid van Nirvana. Samen met de vele andere muzikale invloeden is het resultaat te omschrijven als grunge-metal-stoner-post-punk rock muziek.

Dineren in Duyckercafé

Het is mogelijk om voorafgaand aan het concert (vanaf 18:00 uur) te dineren in Duyckercafé, dit diner wordt geserveerd door De Smaeck. Wellicht ken je hen al, zij runnen o.a. restaurant ’t Fort in Vijfhuizen. Er is keuze uit verschillende voor-, hoofd- en nagerechten of je kunt kiezen voor een menu. Bekijk voor meer informatie de actuele menukaart. We raden je aan om van tevoren te reserveren, dit omdat we een beperkt aantal plekken hebben.