Local Heroes

LocalHeroes

10 JUN 2016

Uitvoering Senioren Rockkoor

DO 30 JAN

Haarlemmermeer zit er vol mee en staat er bol van; bekend en minder bekend talent. Om het minder bekende talent een kans te geven zich in de kijker te spelen, biedt Duycker elke maand een podium aan deze Local Heroes. Hierdoor krijgt nieuw, fris talent de kans om zich op het podium van Duycker te presenteren. Voor muzikanten een goed opstapje en voor bezoekers een mooie kans om nieuwe bandjes te ontdekken!

The Peterlees
The Peterlees begon in 2012 en heeft vanaf het begin af aan maar een missie; zo vaak en zo hard mogelijk spelen als toegelaten wordt. Begin 2014 won The Peterlees de lokale ‘’Live&Lazarus’’ bandwedstrijd in Leiden en later in hetzelfde jaar schitterde zij in de halve finale van ‘’De Grote Prijs van Nederland’’. Ook hebben zij in 2014 hun debuut EP uitgebracht onder de naam P T R L S.

The Peterlees spelen met enorm veel energie harde punkrock. Hun muziek is geïnspireerd door bands zoals The Bronx, Cancer Bats en Zeke.

Rockin’ Raid
Rockin’ Raid is een cover band uit Nieuw-Vennep die het heerlijk vinden om stevig te rocken. De band bestaat uit Marcel Dam op de drums, Maarten Verhoef op bas en J.W van de Giessen op gitaar. Onlangs is James Schot toegevoegd aan de formatie, hij is de lead gitarist en verzorgt ook de vocals.  Rockin’ Raid speelt covers van bijvoorbeeld Deep Purple, ZZ Top en Black Crowes. Dat wordt dus lekker rocken!

Nexo Shape
Nexo Shape is opgericht in de zomer van 2012. Hun muziek is geïnspireerd door de sound van de jaren tachtig in combinatie met hedendaagse bands zoals de Editors en Interpol. In het begin van 2013 werd het debuutalbum gereleased en al snel volgde optredens in het binnen- en buitenland. Ook worden zij regelmatig gevraagd om op te treden op diverse radiostations, waaronder 3FM.

De mannen van Nexo Shape nemen veel ruimte om te experimenteren binnen de kaders van indie rock en wave. Op de eerste drie albums lag de focus op gitaar, maar op hun nieuwste plaat ‘’Moscow’’ heeft de synthesizer de leidende rol gekregen.

Wil jij (samen met je band) ook een keer optreden in Duycker tijdens Local Heroes? Mail dan naar programma@duycker.nl!