Manticora

Manticora

15 MRT 2019

Funk That

ZA 22 FEB

Op vrijdag 15 maart komt Manticora, bestaande uit Lars F. Larsen, Kristian Larsen, Sebastian Andersen, Danni Jelsgaard en Stefan Johansson, naar Duycker. Johansson; “we zijn super enthousiast over deze tour in Europa! Als support-act in Noord-Amerika konden we niet uitpakken zoals we dat wel in deze tour gaan doen. We nemen zoveel mogelijk ‘heavy equipment’ mee dus maak je maar op voor een ‘slap in the face”!

Na het releasen van hun album “to kill to live to kill“ kreeg de band zoveel goeie feedback dat er besloten is om ook een Europese tour te doen. Samen met 2 supports Loch Vostok en Hexed  komen deze Deense trash/power veteranen ook langs Nederland voor 1 enkel concert! In een interview op zware metalen zei leadsinger Lars Larsen ooit; “We verschillen naar ons idee van andere power metal bands doordat we een perfecte mix maken van Europese en Amerikaanse metal en daar nog eens progressieve en thrashy elementen doorheen gooien. Ons vergelijken met andere bands wordt daardoor erg lastig. Mensen zeggen vaak van jullie klinken als… en dan kunnen ze er niet opkomen. We hebben dus echt een eigen stijl ontwikkeld.”

Loch Vostok

Als directe support bij Manitcora heeft de band Loch Vostok uitgenodigd. Deze Zweedse avantgardistische Death -band is modern progressief maar toegankelijk.  Als je fan band van Devin. Gojira of Soilwork dan is Loch Vostok precies de band die je wilt zien.

Hexed

De eer is aan Hexed om de avond te openen. Deze semi progressieve en melodische act heeft net een eerste album uitgebracht  “Netherworld” en ondanks dat deze jonge band pas net bestaat is hun live reputatie al briljant te noemen.

 

De online ticketverkoop voor de show van Manticora gaat uitsluitend via Ticketmaster. De servicekosten kunnen verschillen bij winkel- en telefonische verkoop.