Mark Foggo

MarkFoggo

25 MRT 2016
Tamikrest brengt echo’s van dub, blues, psychedelica

Tamikrest

ZO 28 NOV

Mark Foggo maakt snelle, harde en catchy feel-good muziek en is een van werelds bekendste namen in ska. Oorspronkelijk afkomstig uit Liverpool startte hij op veertienjarige leeftijd als punk gitarist. Hij verhuisde al snel van Liverpool naar London om een carrière in de muziek na te jagen. Via London kwam Mark Foggo uiteindelijk in Nederland terecht waar hij zijn eerste low budget single ‘New Shoes’ opnam. Later nam hij met Mark Foggo & The Secret Meeting het album ‘Speeding My Life Away’ op. Het album werd in Nederland een commercieel succes.

Mark Foggo verzamelde een nieuwe groep muzikanten om zich heen, Mark Foggo’s Skasters genaamd. Hij nam in 1987 het harde ska album ‘Ska Pig’ op, wat door MTV werd bestempeld als een klassieker en mijlpaal in het ska genre. Dit album zorgde voor een Europese en wereldwijde doorbraak als ska artiest. Mark Foggo begon met het spelen van een groot aantal shows door Europa en Japan, en bouwde een grote groep loyale volgers op.

Hij heeft door de jaren heen wereldwijd bekendheid verovert met zijn ijzersterke, entertainende en overweldigende live shows. Na ‘Ska Pig’ zijn er nog zo’n 9 full lenght CD’s en een reeks aan EP’s en singles uitgebracht. Zijn laatste album ‘MAD’, uitgebracht in 2010, laat vele muziekstijlen zien en bizarre songwriting skills. Hij gaat van Britse Ska naar zuidelijke Rockabilly en van Punk naar Poprock.

Support: Venus Hill
Dan wederom iets compleet anders, in pak gestoken muzikanten, waarvan blazers, zangeressen en een vierkoppige ritmesectie, komen een potje skagezelligheid brengen onder de naam Venus Hill. De band is een SKA-“crossover” met eigen nummers, geïnspireerd op onder andere oorspronkelijke Jamaicaanse SKA, gemengd met metal, rock en reggae. Hierdoor geeft Venus Hill een eigen draai aan ska. De bezetting: drum, bas, gitaar, maar liefst drie lead zangeressen en een 4 koppige blazerssectie! In een korte periode is Venus Hill uitgegroeid tot een veel gevraagde band, die er bij elk optreden weer in slaagt de zaal op zijn kop te krijgen.

Kaartkopers krijgen op vertoon van hun kaartje 10% korting op het menu van De Beul in Duyckercafé.

Venus Hill 20:30 | Change-over 21:15 | Mark Foggo 21:45