Meer Jazz

MeerJazz

03 JUN 2016

Zomer Specials: Black Acid

DO 16 JUL

Meer Jazz is een jazzfestival in Haarlemmermeer. Tijdens dit vier dagen durende festival kan je op diverse podia in Het Cultuurgebouw genieten van alle vormen van jazz & bigbandmuziek die je maar bedenken kunt! Grote, bekende jazzmusici en aanstormende Nederlandse talenten wisselen elkaar af in een gemoedelijke sfeer.

Line-up Grote zaal:

Lorrèn 20:30 – 21:45
Lorrèn begon op jonge leeftijd met het maken van muziek; op haar elfde deed ze al mee aan het Junior Songfestival. Sindsdien heeft ze zich ontwikkeld tot een volassen singer-songwriter en bracht ze in 2015 haar debuutalbum ‘Shaed of blue’ uit. Een ‘Feelgood’ album waarop jazz, pop en soul centraal staan en ze o.a. door haar vader, violist Ron Rettich, wordt bijgestaan. Ze is uitgeroepen tot Radio 2 talent en bestormde de podia van de North Sea Jazz Club, de Uitmarkt en de Sugar Factory, soms als vocalist van Wicked Jazz Sounds.

Lucas van Merwijk & Cubop City Bigband 22:45 – 0:00
De Cubop City Big Band werd opgericht door drummer/percussionist Licas van Merwijk en is genoemd naar de New Yorkse club ‘Cubop City’. Hier traden in de jaren 40-50 grootheden als Charlie Parker, Dizzy Gillespie en Chano Pozo op. Om hun 20 jarig bestaan te vieren koos Lucas voor een bijzonder thema: Tierra Viento y Fuego. Nieuwe en orginele salsa en latin jazz bewerkingen van het repertoire van de sensationele en vernieuwende funkgroup Earth Wind and Fire.

Line-up Kleine zaal:

Tomaki Trio 19:15 – 20:00
Deze band is ontstaan uit de gemeenschappelijke muzikale invloed van elk component van het trio. Ze ontmoetten elkaar in Amsterdam aan het begin van de bachelor opleiding in september 2015. Ze toonden meteen een groot gevoel van samenspel en een flexibele houding naar jaaz; van de oudste tradities tot de meer moderne ontwikkelingen. Tijdens de Keep an Eye International Jazz Awards afgelopen april won de band de aanmoedigingsprijs in de halve finale.

Floatmonki 20:30 – 21:15
Floatmonki is een net opgericht, vooruitstrevend collectief dat zijn inspiratie haalt uit artiesten als Hiatus Kaiyote, Noord indiaanse karnatische muziek en gestructureerde chaos in de natuur. Hun eerste EP is net uitgekomen en is gelijk opgepikt door verscheidene radiostations verspreid over Europa. De aanstekelijke melodieën, weldoordachte en intieme teksten en door jazz beïnvloede harmonieën en polyritmiek van Floatmonki maakt een unieke combinatie. Zij kunnen zowel heel dichtbij komen en persoonlijk worden, als een super heftige, dansbare groove neerzetten en het publiek in hun trip meenemen.

Canvas 21:45 – 22:30
Dit trio ontstond in de herfst 2014. De connectie die ze hebben als musici, maar ook qua persoonlijkheid, gecombineerd met hun liefde voor geïmproviseerde en gecomponeerde muziek, zorgde ervoor dat ze samen eigen muziek zijn gaan schrijven, waarin de invloeden zijn terug te horen van zowel de jazz traditie als meer moderne en folk gerelateerde muziek. Het doel van het project is om iedere individuele stem en persoonlijkheid van de drie musici de kans te geven bij te dragen aan het creëren van een eigen geluid, zonder beperkingen op het gebied van stijl. Als een leeg canvas, klaar om beschilderd te worden met kleuren; een canvas van geluid.

Dario Trapani SEXTET 23:00 – 23:45
Het Dario Trapani SEXTET bestaat uit een groep improviserende musici met een stel uitgeschreven ideeën. De rest is krachtige improvisatie.

Duyckercafé:

Junhyung An 21:15 – 22:15
Junhyung An is een jonge muzikale jazzgitarist en componist in Zuid-Korea. Van jazz tot Koreaanse muziek en van traditioneel tot modern; ‘A.j.’ verwerkt het allemaal in zijn spel. Gecombineerd met zijn onorthodoxe speelstijl en fabelachtige techniek ontstaat hierdoor een geheel eigen geluid dat uniek is in de wereld van de hedendaagse jazz. Het leverde hem o.a. de derde prijs op tijdens de Dutch Guitar Awards in 2009. In 2013 nam hij met zijn eigen kwintet zijn eerste album op: ‘Dreams & Phantasms’. Hij speelt mee in verschillende andere formaties en studeerde in 2014 af aan het Rotterdams Consevatorium, Codarts. Inmiddels is hij begonnen aan zijn doctoraal.

Het programma ziet er als volgt uit:

Grote Zaal        20:30 – 21:45        Lorrèn
  22:45 – 24:00 Lucas van Merwijk & Cubop City Bigband
Kleine Zaal 19:00 – 23:45 Conservatorium van Amsterdam Talentenbands
  19:15 – 20:00  Tomaki Trio
20:30 – 21:15  Floatmonki
21:45 – 22:30  Canvas
23:00 – 23:45  Dario Trapani SEXTET
Duyckercafé 21:15 – 22:15 Junhyung An