Metal Dive-In

MetalDive-In

23 APR 2022

Rootscafé: Johnny en de Surfers

DO 08 DEC
Metal/Punk

De derde editie van Metal Dive-In staat voor je klaar in Duycker. Onze gastprogrammeur Benny van den Dam heeft voor deze editie drie acts weten te strikken. Hallowed Fire, Sad Iron en Obstruktor.

Obstruktor speelt een no-nonsense mix van death en thrash metal met invloeden uit een tal van andere genres. Jong, onafhankelijk en hongerig naar meer is Obstruktor klaar om de wereld te veroveren. Of je nu van oldschool death- en thrashmeta houdt of juist van een innovatieve sound. Obstruktor brengt je beide!

Sad Iron werd in 1979 opgericht. Na het optreden van Sad Iron in een battle-of-the-bands wedstrijd was het publiek het er unaniem over eens dat ze tot de top van Nederland behoorden. Kort daarna legde Sad Iron hun eerste nummers vast op vinyl. Als één van de eerste speed metal bands in Nederland (misschien wel de allereerste), wordt Sad Iron vergeleken met Raven en Exciter en stond mede aan de wieg van de geboorte van de new wave van de Nederlandse heavy metal!

Hallowed Fire is een vijfkoppige heavy trash metal act. Hun invloeden variëren van old school snelle speed metal tot groove heavy breakdowns. Hallowed Fire heeft het podium al gedeeld met bands als: Exhorder, Angelus Apatrida, Evil Invaders en Distillator. En nu delen ze het podium in Duycker.

Schedule voor de avond
20:30 uur: Obstruktor
21:15 uur: Sad Iron
22:30 uur: Hallowed Fire