Metal Dive-in

MetalDive-in

07 FEB 2020

Rootscafé: Johnny en de Surfers

DO 08 DEC
Metal/Punk

Een mix van speed- en heavymetal wordt op je afgevuurd, gruizige thrash metal komt je kant op en hairmetal herrijst tijdens deze eerste editie van Duycker’s Metal Dive-In. Maak je op voor White Coast Rebels, Velozza en headliner Martyr.

Wie aan Benidorm denkt, denkt aan bejaarden. Dat zal na vanavond anders zijn. White Coast Rebels komt helemaal vanuit de Spaanse badplaats gereden om het bacchanaal in Hoofddorp met een flinke dosis partymetal op gang te brengen. De jaren van de hairmetal herrijzen met melodieuze, meerstemmige sleazy songs die druipen van de rock ‘n roll. Geen wonder dat de band al mocht optreden met grote jongens als Enuff Z’nuff, Blaze Bayley, Eric Martin (Mr. Big), Phil Lewis (LA Guns), Nazareth & GUN. Olé!
 
Uitgenodigd door Martyr zelf, en dat wil wat zeggen! De Limburgse thrashmetalband Velozza werd eind 2016 opgericht met maar één streven: vol gas vette thrash maken. De band is nog jong maar de muzikanten deden al ervaring op bij bands als Bifrost, Mytholic, Final Gates, de Death-tribute Symbolic en de Slayer-tributeband Slaytanic. De demo-EP Excluded Human Being (2017) is het eerste wapenfeit. Gruizige, agressieve en bij vlagen zichzelf inhalende old school thrashmetal in de stijl van het vroege Exodus of Testament.
 
De Nederlandse metalband MARTYR is behoorlijk populair in Japan en het uitstekende album Live in Japan (2019) laat horen waarom. Een vlekkeloos spelende band speelt de lampen van de trussen met hun melodieuze en technische mix van heavy metal en speedmetal. De band kende gedurende de eerste vijf jaren van het bestaan een onstuimige opkomst. De destijds uitgebrachte platen For the Universe (1985) en Darkness at Time’s Edge (1986) worden inmiddels beschouwd als echte klassiekers in het genre. Na een hiaat van bijna vijftien jaar en enkele reünieshows brandt het heilige vuur weer. Sindsdien staat de band weer live op de planken waar de klassieke songs wedijveren met het uitstekende materiaal van nieuwe albums als Circle of 8 (2011) en You Are Next (2016).