Michelle David & The Gospel Sessions

MichelleDavid&TheGospelSessions

29 MRT 2019

Zomer Specials: Black Acid

DO 16 JUL

Voor haar nieuwste album liet Michelle David zich inspireren door de beginjaren van de Funk en Soul. Dat is onder meer te horen in de toegevoegde basgitaar en zeker ook de blazers. Maar zoals we van David en The Gospel Sessions gewend zijn past dit nieuwe album nog steeds goed bij de warme deken van Soul, Rhythm and Blues, Jazz en Afrobeat. Gooi je handen in de lucht en pink een traantje weg!

“Music that feeds the heart and soothes the soul, daar gaat het wat mij betreft over” zegt Michelle David, zangeres van ‘Michelle David & The Gospel Sessions’ wanneer ze gevraagd wordt wat Gospel voor haar betekent. “2017 was een moeilijk jaar voor me. Binnen een korte periode verloor ik enkele van mijn dierbaren, waaronder mijn allerliefste Moeder. Meer dan ooit had ik de behoefte aan muziek. Muziek die me door de moeilijke momenten sleepte, muziek die me troostte en muziek die me de kracht gaf om door te gaan.”

Met dit album, Vol 3., is de band klaar om de rest van de wereld te veroveren. Vorig jaar werden voorzichtig de eerste stappen gezet met optredens in London en verscheidene shows in België (o.a. Deep in the Woods festival) en overal waar ze speelden zagen ze dezelfde reactie bij het publiek. Er werd gedanst, gejuicht en mensen werden verbonden door de boodschap van Liefde. “Ik weet zeker dat de mensen deze boodschap van hoop en kracht terug horen in de nieuwe songs op dit album. Dit album is waarschijnlijk mijn meest persoonlijke tot nu toe”.