Mother's Finest - Farewell Tour
Tickets
Mother’s Finest – Farewell Tour

Mother’sFinestFarewellTour

ZA 29 APR

Buswell & Nyberg’s Pop-up Orchestra

ZA 06 MEI

De Springplank: Scarlet Rose

DO 20 APR
Soul/R&B/Funk

“Too damn funky to be white, they rock too hard to be black!’’ Zo worden de leden van Mother's Finest naar eigen zeggen vaak omschreven. Deze pioniers in de funkscene hebben door de jaren heen wereldwijd een flinke staat van dienst opgebouwd. Na 50 jaar is het tijd voor een afscheidstour. Op zaterdag 29 april maakt Duycker voor de laatste keer kennis met deze stevige funkrock-sensatie.  

Een genre toekennen aan het Amerikaanse Mother’s Finest is niet makkelijk. Het dichtst wat in de buurt zou komen is een mix van funk, rock, gospel, R&B, metal en jazz dat muzikale grenzen en negatieve stereotypering overstijgt. Joyce ‘’Baby Jean’’ Kennedy, Glenn ‘’Doc’’ Murdock, Jerry ‘’Wyzard’’ Seay, Gary ‘’Moses Mo’’ Moore, John ‘’Red Devil’’ Hayes en Dion Derek vormen Mother’s Finest: pioniers in de funk.

De band is legendarisch te noemen. In het huidige post-Prince en Red Hot Chili Peppers tijdperk is de combinatie tussen soul, (hard) rock en funk zo vreemd niet. Dat was anders toen Mother’s Finest er in de jaren zeventig mee kwam. In de VS werden ze verguisd: Too damn funky to be white, they rock too hard to be black. Mother’s Finest bewees later de reus te zijn op wiens schouders een compleet genre rust. Survivors. Trouw aan hun roots, tot op de dag van vandaag.