Muziekclinic van Courbois – Somers – Courbois

MuziekclinicvanCourboisSomersCourbois

29 NOV 2018

Funk That

ZA 22 FEB

Courbois - Somers -Courbois is zeldzaam trio: ze spelen niet vaak samen, maar zijn toch volledig op elkaar ingespeeld. Deze middag heb jij de kans om binnen te lopen bij drie clinics, van alle drie deze mannen één, en dat is een superkans!

Barend Courbois, zoon van Pierre,  begon aanvankelijk ook als drummer, maar ging snel over op basgitaar. In Nederland speelde hij bij o.a. Vengeance en Fitzkin. Naast zijn huidige bezigheden bij de Duitse reus Blind Guardian maakt hij ook nog deel uit van de Michael Lee Firkins Band en Tank. In Vengeance kwam hij Timo Somers tegen.

Timo Somers, genendrager van Vengeance-gitarist Jan Somers. Inmiddels is Timo buiten Nederland zijn vader ver voorbij gestreefd qua bekendheid; hij is frequent op tournee als gitarist van Delain in Azie, Amerika, Frankrijk en bijvoorbeeld Duitsland.

Pierre Courbois, een levende drumlegende, slaagt er in om melodieën te spelen op een ritme-instrument.  In ons land is Pierre de onbetwiste meester in het spelen met brushes en stond hij aan de wieg van de freejazz in Nederland. Hij pioniert met crossovers als jazzrock en bluesrock en afwijkende maatsoorten, zoals de 5/4 maat.