Nargaroth + Absu + Hate

Nargaroth+Absu+Hate

02 JUN 2017

Thirst Aid Kit Live

VR 03 JUL

Diabolica Sonis presents: Nargaroth + Absu + Hate. Een avond met de beste en hardste black metal voor de echte liefhebber. Laat je meeslepen door genadeloze muziek van Nargaroth, de mix van black- en trash metal van Absu en de ingenieuze mix van death-, black- en heavy metal met verschillende industriële invloeden door Hate.

NARGAROTH werd officieel opgericht in 1996 vanuit twee andere bands. NARGAROTH markeert hun begin van een onbuigzame kruistocht van provocerende en meedogenloze black metal. De griezelige sfeer, het oude- en grimmige karakter en diepgaande teksten gecombineerd met uitingen over de stijd en de melancholie van de mens gaf de band wereldwijd aanzien en werd hun handelsmerk. Door de jaren bracht NARGAROTH hun boodschap van non-conforminiteit en genadeloze black metal hen op de meest exostische plaatsen over de hele wereld. En op vrijdag 2 juni brengen zij hun boodschap in het minstens net zo exotische Amstelveen.

ABSU is een metalband uit Plano, Texas (USA). Hun eerste demo’s en albums lieten voornamelijk death metal geluiden horen, maar uiteindelijk ontwikkelde de sound zich tot een mix van black metal en trash metal. Ook gebruikt ABSU verschillende elementen uit celtic, folk, jazz fusion, progessive rock en pyschedelia, maar zonder afbreuk te doen aan hun snelle en felle handelsmerk. Lyrische thema’s worden afgewisseld met mythen en legenden, magie, wapens, alchemie, kosmologie en alles daarbuiten.

HATE heeft altijd de ware essentie van extreme metal begrepen, daardoor waren zij ontzettend invloedrijk in de negentiger jaren in de Poolse metalscène. HATE is ontstaan in 1990 te Warsaw door gitarist en zanger ATF Sinner, de band werd in korte tijd één van de bekendste acts in de Poolse underground. Hun muziek mengt een death metal sound met songteksten over apocalyptische thema’s, spirituele mystiek en donkere zijdes van jezelf. Na meedere wisselingen van de band zijn samenstelling en meerdere releases enkel in Polen, tekende de groep in 2000 hun eerste internationale platendeal met het Amerikaanse label World War III. Dit bracht hen de kans om na lange tijd uit de Poolse underground te kruipen. Al snel volgden er meerdere albums, een nieuwe platendeal en een DVD-opname. HATE ontwikkelde zijn sound met industriële en ambient elementen en tot op de dag van vandaag spelen zij een ingenieuze mix van death-, black- en heavy metal met verschillende industriële invloeden.

Support: T.B.A.