Necrotic God fest

NecroticGodfest

13 MRT 2016

Funk That

ZA 22 FEB

Zondag 13 maart is Duycker de plek voor de black metal liefhebber. Bands vanuit heel Europa komen naar Hoofddorp voor de Necrotic God Tour!

Isvind (NO)
Het Noorse Isvind is actief sinds 1992 en is bekend van hun legendarische releases ‘’Nivelheimen’’ en ‘’Isvind’’, wat resulteerde in een tour en een eerste album. Na deze succesvolle tour verlieten enkele bandleden Isvind en bleef het lang stil. Na de wat minder actieve periode gaat de band in 2010 opnieuw de studio in om een tweede album “Intet Lever” op te nemen. Er volgen meerdere succesvolle tours en de band besluit definitief de draad weer op te pakken. Als resultaat hiervan verscheen het derde album ‘Daumyra’ in 2013.

The Stone (RS/SRB)
In 1996 gevormd in Belgrado (Servië) en gestart onder de naam STONE TO FLESH, is THE STONE anno 2016 een gewaardeerde naam met vele releases, tours, festivals en live optredens. Deze black metal band kent een hele sterke live reputatie, welke wordt bewezen op de concertregistratie ‘Live Curse from the East. De focus komt steeds meer te liggen bij het geven van verpletterende optredens. Toch brengt de band ook sterke albums uit zoals het goed ontvangen ‘Umro’ en ‘Golet’. THE STONE is na een radiostilte klaar om de draad weer op te pakken en verder te komen dan ooit tevoren.

Sarkom(NO)
Sarkom uit Noorwegen bestaat sinds 2003, opgericht door Unsgaard en Renton. In 2004, vlak voor de opnames van de eerste demo, sluit Sagstad zich bij de band aan. ‘Demo 2004’ komt uit, krijgt goede feedback en wordt qua stijl vergeleken met Gorgoroth, Darkthrone en Satyricon. Dan komt debuut album ‘Aggravation of Mind'(2006) uit waarbij geëxperimenteerd wordt met trompet en saxofoon.

Overweldigende reacties volgen van pers/publiek. Het is duidelijk dat men de band live wil zien en een sessie gitarist en drummer worden aangetrokken voor een Europese tour met Koldbrann en Negator. In 2010 verlaat Renton de band en in zijn plaats komt J. Folkedal.  In 2011 mag de band opdraven als headliner van Hell Fast Attack Festival in Tsjechië. Sindsdien trekt Sarkom volle zalen en weten zij live een muur van geluid te creëren die uniek is.

Ars Veneficium (BE)
Ars Veneficium, herrezen uit het as van Eratomania, werd in 2013 opgericht door S. Ronarg & Sorath.

Eind 2014 komt Ars Veneficium’s tweede release uit. De release tour vindt plaats in februari 2015 en Ars Veneficium wordt omarmd door het publiek. Augustus 2015 komt een handgenummerde tape versie in een oplage van 100 stuks uit van het goed ontvangen debuut album ‘The Abyss’ bij Metal Throne Productions inclusief live bonus opnamen. Het blijkt een zeer gewild object bij de fans. Momenteel werkt Ars Feneficium aan het eerste full-length album dat voorjaar 2016 uit zal komen.

Immortal Frost Productions zal op deze avond aanwezig zijn met een exclusieve merchstand.