Nexo Shape Invites

NexoShapeInvites

09 SEP 2016

Funk That

ZA 22 FEB

De Hoofddorpse band Nexo Shape nodigt twee bands uit welke zij graag aan het publiek van Duycker voor willen stellen. En wij kunnen niet anders zeggen dan: komt dat zien!

Nexo Shape:
Nexo Shape is opgericht in de zomer van 2012. Hun muziek is geïnspireerd door de sound van de jaren tachtig in combinatie met hedendaagse bands zoals de Editors en Interpol. In het begin van 2013 werd het debuutalbum gereleased en al snel volgde optredens in het binnen- en buitenland. Ook worden zij regelmatig gevraagd om op te treden op diverse radiostations, waaronder 3FM.

De mannen van Nexo Shape nemen veel ruimte om te experimenteren binnen de kaders van indie rock en wave. Op de eerste drie albums lag de focus op gitaar, maar op hun nieuwste plaat ‘’Moscow’’ heeft de synthesizer de leidende rol gekregen.

Protobaby:
De muziek van Ierse band Protobaby is het best te omschrijven als indierock en is geïnspireerd door de muziek van o.a. Depeche Mode, Joy Division en David Bowie. Hun motto is “write, record, release and play”. En dat maken ze ook zeker waar! De band heeft al een EP, album en tours door Ierland, Polen, het Verenigd Koninkrijk en Nederland op zijn naam staan.

Laura Palmer:
De band Laura Palmer zag in 2012 het levenslicht, vernoemd naar een van de (aldus de band) beste televisieseries ooit gemaakt. Maar ook om mensen te laten denken dat ze te maken hadden met een schattig singer / songwriter meisje. Maar dat is de band zeker niet! Laura combineert gelaagde gitaren en retro synths in gestructureerde en melodische songs. Beïnvloed door bands als Joy Division, The Cure, The Sound en Echo & The Bunnymen produceert Laura een muur van geluid die doet denken aan de shoegaze van begin jaren ’90.

Laura Palmer heeft in februari 2014 haar eerste EP Spring traffic uitgebracht, gevolgd door de EP Light years in 2015. De hiervan afkomstige single Glow of television behaalde #1 in de IndieChart. Naast veel spelen gaat Laura Palmer in 2016 werken aan hun eerste volledige album onder leiding van Henk Koorn [Hallo Venray].