Ontdek Hoofddorp

OntdekHoofddorp

29 SEP 2019

Funk That

ZA 22 FEB

Het Cultuurgebouw – ook van jou! Je altijd al afgevraagd wat er nou precies te doen is in dat gigantische pand naast het gemeentehuis? Het Cultuurgebouw met De Bibliotheek, Pier K, Podium voor Architectuur, Poppodium Duycker en Schouwburg De Meerse gooien hun deuren wagenwijd open.

De Bibliotheek – Dat je bij de bieb boeken kan lenen dat weet natuurlijk iedereen maar tegenwoordig is de bieb niet alleen nog maar boeken maar veel meer dan dat. Op deze zondag zijn er leuke gratis workshops, biebquizzen met leuke prijzen, er wordt voorgelezen en er zijn rondleidingen (met imposante sorteermachine).

Pier K – Hét centrum voor workshops en cursussen in alle kunstvakken, maar wat kan je daar nou precies van verwachten? Altijd al willen weten of je schilder- of zangtalent hebt? Nu toch eindelijk eens je favoriete muziekinstrument willen leren spelen en op deze dag uitproberen? Of wil je kind op ballet of misschien wel naar De Jeugdtheaterschool? Of gewoon even lekker knutselen?
Kom eens kijken, het zal je verbazen hoeveel er mogelijk is.

Podium voor Architectuur – Doe mee met de mooie fietsroute met als thema Hoofddorp als agrarisch middelpunt en bekijk de mooie expo van de fotowedstrijd in de passage.

Poppodium Duycker – Inmiddels heb je vast al van dit podium gehoord, maar ben je er nog niet geweest. Ook Duycker zet haar deuren open.

  • Iedereen die een instrument bespeelt of zingt kan bij Duycker terecht in de oefenstudio’s. Om de mogelijkheden goed te kunnen zien (en horen), organiseren wij het gratis oefenstudio-festival: ‘Local Sounds’. Bandjes laten zich van hun beste kant zien en je kan gewoon in en uit lopen.
  • Weten hoe het voelt om deel uit te maken van een echte band? Maak het mee tijdens de ‘Band Experience’!
  • ’s Avonds treedt de steengoede tributeband Colplace op (tribute to Coldplay, € 15,-) en tijdens de gratis rondleidingen in de middag gaan we niet alleen backstage maar maak je ook de soundcheck mee van deze band.
  • Maar we zijn er nog niet. Duycker heeft al een aantal jaar haar eigen bier. Tijdens Ontdek Het Cultuurgebouw onthullen wij de nieuwste variant.

Kom dus kijken, luisteren en genieten.

Schouwburg De Meerse – Waar hangen de artiesten rond voor dat ze op moeten? Backstage rondleidingen met feitjes die je zullen verbazen en daarbij haalt de afdeling techniek aan het einde van een rondleiding alles uit de kast met een kleine technische toegift in de Grote Zaal waarvan je zeker weten maandag op je werk gaat vertellen ‘dat je dit nog nooit eerder hebt gezien!’.
In de Kleine Zaal staat om 14:00 uur de kindervoorstelling: Hip Hop Hoera The Remix voor € 11,- (vanaf 4 jr).

Galerie De Meerse – Verscholen tussen de foyers van De Meerse zit een prachtige galerie. Op deze zondag is om 16:00 uur de opening van de expositie ‘Water’. Tevens zijn ook hier rondleidingen. Loop gewoon even binnen en maak het mee!

Passage – Tussen de ingangen van bovenstaande bedrijven hebben we natuurlijk flink de ruimte in de passage en daar maken we gebruik van! Loop gezellig langs de braderie in de passage, kinderen kunnen meedoen met de Skippy Bal Disco, geniet van leuke bandjes, gratis posters van voorstellingen, boekenmarkt, een portretdichter, grabbeltonnen en nog veel meer. Kijk overal lekker rond, kies je rondleiding, stel je vragen, alles is vrijblijvend, laat je verbazen en ontdek!

  • Voor rondleidingen kan je je op 29 september aanmelden bij de rondleiding-balie in de passage.

Wij beloven een geweldige zondagmiddag. Tot ziens op 29 september tussen 14:00 en 17:00 uur. Duizelt het je inmiddels van al deze informatie? Check hier het volledige programma in blokkenschema.

We krijgen al zoveel leuke response op het event Ontdek Het Cultuurgebouw op 29 sep dat we besloten hebben er nog een schepje bovenop te doen! Naast het gratis oefenstudiofestival met te gekke bandjes, de Band Experience en de rondleiding tijdens de soundcheck van Coldplace (tribute to Coldplay) gaan we, exclusief voor Ontdek Hoofddorp bezoekers, kortingen weggeven op een aantal shows! Ook onze buren De Meerse, de Bieb en Pier K geven kortingen op voorstellingen, abonnementen en workshops. Tot zondag!