Ontdek Hoofddorp
gratis
Ontdek Hoofddorp"

OntdekHoofddorp

ZO 29 SEP

Backstage rondleiding

ZO 29 SEP

Funk That

ZA 28 SEP

Heb je je altijd al afgevraagd wat er allemaal te doen is in Het Cultuurgebouw? Pier K, De Bibliotheek, Podium voor Architectuur, Poppodium Duycker en Schouwburg De Meerse gooien hun deuren tijdens ‘Ontdek Hoofddorp’ wagenwijd open. 

Pier K – Hét centrum voor workshops en cursussen in alle kunstvakken, maar wat kan je daar nou precies van verwachten? Altijd al willen weten of je schilder- of zangtalent hebt? Nu toch eindelijk eens je favoriete muziekinstrument willen leren spelen? Of wil je kind op ballet of misschien wel naar De Jeugdtheaterschool? Kom eens kijken, het zal je verbazen hoeveel er mogelijk is.

De Bibliotheek – Dat je bij de bieb boeken kan lenen dat weet natuurlijk iedereen maar tegenwoordig is de bieb niet alleen nog maar boeken maar veel meer dan dat. Op deze zondag zijn er leuke gratis workshops, biebquizzen met leuke prijzen, er wordt voorgelezen en er zijn rondleidingen (met imposante sorteermachine).

Podium voor Architectuur – Doe mee met de mooie fietsroute met als thema Hoofddorp als agrarisch middelpunt en bekijk de mooie expo van de fotowedstrijd in de passage.

Poppodium Duycker – Ook wij zetten onze deuren wagenwijd open. Tijdens de soundcheck van Coldplace is er een backstage rondleiding én we organiseren het oefenstudiofestival Local Sounds; bandjes laten zich van hun beste kan zien. Kom dus kijken, luisteren en genieten.

Schouwburg De Meerse – Waar hangen de artiesten rond voor dat ze op moeten? Backstage rondleidingen met feitjes die je zullen verbazen en daarbij haalt de afdeling techniek aan het einde van een rondleiding alles uit de kast met een kleine technische toegift in de Grote Zaal waarvan je zeker weten maandag op je werk gaat vertellen ‘dat je dit nog nooit eerder hebt gezien!’. In de Kleine Zaal staat om 14:00 uur de kindervoorstelling: Hip Hop Hoera The Remix voor € 11,- (vanaf 4 jr).

Galerie De Meerse – Verscholen tussen de foyers van De Meerse zit een prachtige galerie. Op deze zondag is om 16:00 uur de opening van de expositie ‘Water’. Loop gewoon even binnen en maak het mee!

Passage – Tussen de ingangen van bovenstaande bedrijven hebben we natuurlijk flink de ruimte in de passage en daar maken we gebruik van! Loop gezellig langs de braderie in de passage, kinderen kunnen meedoen met de Skippy Bal Disco, geniet van leuke bandjes, gratis posters van voorstellingen, boekenmarkt, een portretdichter, grabbeltonnen en nog veel meer. Kijk overal lekker rond, schrijf je in voor één van de rondleidingen, stel je vragen, alles is vrijblijvend, laat je verbazen, ontdek en doe mee!

Vermaken de kinderen zich inmiddels prima? Kom dan gezellig een drankje doen in het Duyckercafé. Vanaf het terras in de passage kan je je kroost prima in de gaten houden.

Het Cultuurgebouw belooft je een geweldige zondagmiddag. Tot ziens op 29 september tussen 14:00 en 17:00 uur.

Kijk voor alle informatie op: www.hetcultuurgebouw.nl.
(Binnenkort het volledige programma in blokkenschema op onze website.)