Pophelden.nl

Pophelden.nl

30 SEP 2017

Zomer Specials: Black Acid

DO 16 JUL

Pophelden.NL is een nieuwe muziekproductie met een wisselende samenstelling. Uitsluitend klinkende namen en generatiegenoten uit de geschiedenis van de Nederpop verlenen hun medewerking. Deze avond in De Meerse zullen niemand minder dan Robert Jan Stips, Hans Vandenburg en Jan van der Meij allen een eigen, intiem ‘unplugged’ optreden verzorgen. Diverse klassiekers uit ieders carrière komen aan bod. Ook verrassende covers, nieuw en eigentijds materiaal en improvisaties kunnen voorbijkomen. Dit alles met verhalen, anekdotes en volop interactie met het publiek.

Pophelden

Toetsenist, zanger, componist, arrangeur en producer Robert Jan Stips is inmiddels ruim 25 jaar in binnen- en buitenland succesvol actief bij de formatie Nits. Daarvoor – sinds eind jaren zestig – had hij al (inter)nationaal naam gemaakt met de bands Supersister, Golden Earring, Sweet d’Buster en Transister. Als producer was Stips o.a. werkzaam voor Gruppo Sportivo.

Hans Vandenburg fungeert al vier decennia als het boegbeeld van deze Haagse groep. Hij is als componist ook verantwoordelijk voor de aanstekelijke hitsingles ‘Disco Really Made It’, ‘Hey Girl’ en ‘Rock ’n Roll’ van Gruppo Sportivo. Tegenwoordig is de zanger/gitarist vooral actief als solo-artiest. Zo deed hij afgelopen jaar van zich spreken met zijn uitstekend ontvangen solo-album ‘Dig It Yourself’.

Jan van der Meij speelde in Herman van Boeijen’s Vitesse en is de oprichter van en constante factor in Powerplay, bekend van hits als ‘Make It Alone’, ‘Love Can Break Your Heart’ en ‘Waste Of Time’. Daarnaast is Jan van der Meij al jarenlang de muzikale partner van Frédérique Spigt. Bovendien treedt hij momenteel in uitverkochte theaterzalen op met de ultieme Beatles tribute The Analogues.