Project Cover

ProjectCover

16 DEC 2016

Funk That

ZA 22 FEB

Een gezellige avond vol muziek, van en met lokale coverbands en singer/songwriters; dat is Project Cover! De beste coverbands en singer/songwriters uit de regio komen weer langs om in de kleine zaal hun muzikale talent te laten zien. Bij elke editie komen er weer getalenteerde jongeren uit Haarlemmermeer e.o. om hun covermuziek aan een volle zaal ten gehore te brengen. De avond bevat een mix tussen verschillende muziekstijlen, rock, pop en andere meezing-klassiekers.  

2 out of 5

Larissa en Koen hebben een ding gemeen: zij zijn namelijk allebei organisatoren van Project Cover. In april van dit jaar leerden zij elkaar kennen toen zij auditie deden voor Bootcamp. Deze zomer zijn zij ook samen met drie anderen naar Atlanta in Amerika gegaan om deel te nemen aan een theaterproject, dit is een jaarlijks terugkerend onderdeel van het Artquake programma.

Zij delen samen een passie voor muziek en zijn beiden mega creatief. Met deze twee kwaliteiten weten zij hun covers een eigen draai te geven.

Alda Kristín Gunnarsdóttir

Inmiddels speelt Alda al een jaar gitaar en dit instrument heeft haar volledige aandacht weten te grijpen. Tijdens haar optreden geeft zij alles wat ze heeft en speelt ze muziek van o.a. Bruce Springsteen, Damien Rice en Neil Young.

Downstairs

De vierkoppige band Downstairs is ontstaan in het jongerencentrum Solution, tijdens een project waarbij er verschillende bands gevormd werden. En dit project is zeker geslaagd, inmiddels spelen zij al 2 jaar samen de lekkerste rock covers. En ze zijn niet van plan om hier snel mee te stoppen!

Emanuella Daoud

Emanuella, of Maya zoals iedereen haar noemt, speelt liedjes van o.a. Jesse J en gaat wellicht ook eigen werk laten horen.

Jordy de Nijs

Een van de artiesten die komt optreden tijdens Project Cover is Jordy de Nijs. Zijn roots liggen bij Acda en de Munnik, maar ook bij The Eagles en andere stijlen. Zijn muziek is een combinatie van singer-songwriter en kleinkunst, met als terugkerende thema’s liefde en vriendschap.

QOTSAC

Wellicht zegt de afkorting je al iets, deze band speelt namelijk Queens Of The Stone Age covers. Ze spuwen nummers van elk QOTSA album, van rauwe stonertracks uit 1998 tot de melodieuze grandeur van.. Like Clockwork. Ook de klassieke meebruller No One Knows komt uiteraard voorbij. Dit tot nummers die bijna niemand nog kent, maar altijd met genoeg energie om ook de grootste QOTSA-leek in beweging te krijgen. In Queens-taal: We Blow Our Load Over The Status Quo.

Red Hot Chili Covers

Deze band is nog heel pril, een aantal weken geleden hebben de leden elkaar op school ontmoet. Hun gezamenlijke passie The Red Hot Chili Peppers uit zich in super lekkere covers van deze helden. Zoals ze zelf zeggen: Can’t stop, addicted to the Peppers.