Project Cover XXL

ProjectCoverXXL

29 SEP 2017

Zomer Specials: Black Acid

DO 16 JUL

Project Cover XXL Goes USA!

De beste coverbands en singer/songwriters uit de regio komen weer langs. In de grote zaal van Duycker laten ze hun muzikale talent zien. Bij elke editie van Project Cover komen er weer getalenteerde jongeren uit Haarlemmermeer e.o. om hun covermuziek aan een volle zaal ten gehore te brengen.

Normaal komt er bij Project Cover een tal aan muziekstijlen voorbij. Deze editie is dat anders! Project Cover XXL Goes USA in zowel de sfeer, de activiteiten, de aankleding en de covers die ten gehore worden gebracht door onze lokale toppers. De artiesten worden gevraagd om ‘Amerika’ te betrekken in hun optreden en muziek. Dat beloofd wat!

Line up

Ida en Afra

Ida en Afra zijn twee zussen die al jaren muziek maken. Het begon allemaal met plastic instrumenten, maar die werden gauw vervangen door echte instrumenten. Dankzij hun folk/country muziekstijl weten ze een nieuwe draai te geven aan bestaande Amerikaanse nummers van artiesten als Elvis Presley, Dolly Parton en nog veel meer.

Kiki en Alda

Kiki en Alda kennen elkaar al sinds klein en kwamen elkaar twee jaar geleden weer tegen. Kiki wilde al lange tijd optreden, maar kon zichzelf niet begeleiden. Gelukkig schoot Alda te hulp en besloot ze om Kiki te begeleiden op haar gitaar. Samen zullen ze populaire Amerikaanse nummers coveren van o.a. Alicia Keys en Miley Cyrus.

Sara

Sara is een talentvolle zangeres die naast zingen ook zelf muziek schrijft. Ze won begin dit jaar, samen met pianiste Lot, de eerste prijs in de categorie Singer-Songwriters van HIT 2017. Sara covert ook graag bekende nummers en komt dit dan ook doen tijdens Project Cover XXL  goes USA.

The Q

The Q is een drietal jonge heren van dezelfde school. Nadat de band was opgericht, maakten ze haastig een WhatsApp groep aan die ze ‘Q’ noemden. De naam (of beter gezegd letter) is blijven hangen en sindsdien treden ze op onder deze naam.  Ze zijn allen fan van Green Day en spelen dan ook voornamelijk covers van deze band. Ze kunnen alle drie overweg met muziekinstrumenten en twee van de drie leden verzorgen de zang.

Out Of The Blue

Out of The Blue is letterlijk ‘out of the blue’ ontstaan. Onder begeleiding van Paul Beugels, speelt de band voornamelijk funky blues. Ze zijn echter wel flexibel, aangezien ze zich laten leiden door een verlangen naar muziek die een reactie van de maatschappij uitlokt. Verwacht dan ook verschillende covers van Amerikaanse legendes, zoals Chuck Berry!

Saxolicious

Saxolicious bestaat uit een aantal saxofonisten die aan elk nummer een unieke sound geven. Naast de saxofoon worden ook andere instrumenten bespeeld, maar het geluid van de saxofoon onderscheidt de band van de rest. Verder is  Saxolicious zeer veelzijdig, aangezien ze van alle genres iets gezelligs weten te maken.

Kliff & Kompanen

Kliff & Kompanen is de opvolger van de bekende Haarlemmermeerse band NisPen. Kliff & Kompanen covert vooral muziek uit de jaren 50, 60 en 70. De klassiekers van legendes als Bruce Springsteen, Johnny Cash en Cliff Richard staan dan ook centraal.

Livingroom Saboteurs

Livingroom Saboteurs is een band die bestaat uit vijf muzikanten uit Hoofddorp, Haarlem en Heemstede. Niemand weet meer hoe de band is ontstaan, maar iedereen is zeker dat de band een blijvertje is! De band speelt rock covers van zowel grote als kleine namen, zoals: Green Day, Muse, The Kooks en Royal Blood.

Jurre

Jurre is een 20-jarige singer-songwriter. Hij zingt bekende nummers uit de vorige eeuw en neemt je mee met een reis door de tijd. Tijdens deze reis begeleid Jurre zichzelf op gitaar.