Re-Boot Creates

Re-BootCreates

31 JUL 2021

Rootscafé: Johnny en de Surfers

DO 08 DEC
Open Podium

Re-Boot creates is dé creatieve maakplaats in Het Cultuurgebouw waarin jongeren zelf een internationale filmtheatervoorstelling op de planken brengen. Alles, van regie tot muziek, wordt door de Re-Booters bedacht en uitgeschreven. Met als eindresultaat een internationale première waarin het publiek een creatieve mash-up van theater, dans, film en muziek mag verwachten. De eindvoorstelling Artificial Insanity gaat op 31 juli, in beide landen, online in première.

Onder begeleiding van professionals, en geheel volgens de geldende maatregelen, werkten jongeren uit Haarlemmermeer en Atlanta (USA)* twaalf dagen intensief samen. Er zijn eigen scenes ontwikkeld, uit gewerkt en gefilmd. De internationale uitwisseling is via livestreams opgezet zodat de deelnemers samen workshops konden volgen, overleg konden hebben en presentaties konden delen met elkaar. En op 31 juli is het tijd om het artistiek hoogwaardige eindresultaat te tonen.

We gaan de première hybride aanbieden. Je kan dus in de zaal zitten of de livestream op hetzelfde moment online volgen via ons YouTube kanaal. Let op! voor bezoekers geldt de dresscode: gala/chique. Het is tenslotte een première!