Re-Boot Creates
Re-Boot Creates

Re-BootCreates

ZA 31 JUL
Good old-fashioned rockband

Voltage

VR 27 AUG

Duyck in het Fort

ZA 10 JUL
Workshop/Masterclass

Het Cultuurgebouw presenteert Re-Boot creates, dé creatieve maakplaats waarin jongeren zelf een internationale filmtheatervoorstelling op de planken brengen. Alles, van regie tot muziek, wordt door de Re-Booters bedacht en uitgeschreven. Met als eindresultaat een internationale première waarin het publiek een creatieve mash-up van theater, dans, film en muziek mag verwachten. De voorstelling gaat op 31 juli, in beide landen, online in première.

Hoe pakken we dat aan

Onder begeleiding van professionals, en geheel volgens de dan geldende maatregelen, werken jongeren uit Haarlemmermeer en Atlanta (USA)* twaalf dagen intensief samen. De ochtenden worden ingezet om eigen scenes te ontwikkelen, uit te werken en te filmen. De middagen staan in het teken van de internationale uitwisseling. Waarin de deelnemers via livestreams samen workshops volgen, overleg hebben en presentaties delen. Door ze in kleine ‘break out rooms’ aan elkaar te koppelen ontstaan er grensoverschrijdende scenes. Het thema wordt bedacht door de deelnemers zelf, de invalshoeken worden samen met de professionele coaches bedacht. Op deze manier ontstaat er een artistiek hoogwaardig eindresultaat.

Hoe kan ik deelnemen?

Op zondag 13 juni is er een gratis kennismakingsworkshop voor potentiële deelnemers. Deze workshop staat onder leiding van regisseur Frank Siera (Nationale Opera, Koninklijk Conservatorium & ArtEZ Muziektheater). Tijdens deze middag (12:30 tot 14:30 uur) kunnen jongeren kennismaken en aanvoelen of dit project iets voor hen is.

Meedoen?

Fijn dat je enthousiast bent geworden! Meld je via bootcamp@duycker.nl aan voor de kennismakingsworkshop. Als je na deze workshop nog steeds enthousiast bent kun je je daarna aanmelden voor Re-Boot Creates.

Feiten op een rij

Kennismakingsworkshop: zondag 13 juni  – 12:30 tot 14:30 uur
Leeftijd deelnemers: tussen 12 en 18 jaar
Maatregelen: we houden de wijzigingen nauwlettend in de gaten en passen het programma waar nodig is aan de dan geldende maatregelen.

Tijdsschema Re-Boot:

7 juli:                    online kennismaking via zoom
12 t/m 16 juli:     workshops en ontwikkeling
20 t/m 22 juli:     workshops en ontwikkeling
27, 29 en 30 juli: repetities en doorloop
zaterdag 31 juli:  première eindvoorstelling

Deelnemerskosten: €250,-

 *Re-Boot Creates is een samenwerking tussen Duycker (Het Cultuurgebouw en theatergezelschap 7 Stages uit Atlanta (USA)