Retric Game Night

RetricGameNight

27 AUG 2022
Music Jam Duyckercafé

Music Jam XL

VR 02 DEC

Met RETRIC ervaar je jouw retrogames opnieuw! Herinner jij je nog het spelen van videogames tijdens je jeugd? RETRIC ook! Zij herinneren zich hoe geweldig en tegelijkertijd frustrerend het was. Het winnen en verliezen tijdens een potje gamen met vrienden, broers en zussen. Het onverslaanbare gevoel van eindelijk dat ene level behalen én het bitterzoete afscheid na het zien van ‘mission accomplished’ op je scherm. Want je weet, dit is het einde van je geliefde spel. Dat spel waar je dag in en dag uit in hebt geleefd.

Bij RETRIC willen ze meer dan alleen dagdromen over mooie herinneren. Ze willen fantasieën weer tot leven roepen. De oude retrogames ervaren als de persoon die je nu bent, maar met diezelfde spanningen en enthousiasme van toen. Herontdek je videogames uit de jaren ‘80 en ‘90 op originele beeldbuis monitoren en gameconsoles. Klassieke iconische videogames zoals Streetfighter II, Mario en GoldenEye 007 zijn uiteraard van de partij! Ook games die je had willen kennen, zoals Matrimelee, Samurai Shodown en Metal Slug op het NEO GEO platform, hebben zij in onze collectie van duizenden verschillende videogames. Wij laten niets aan het toeval over en creëren een ultiem huiskamergevoel waar tijd een onbestaand begrip is.

Kom naar deze retro game avond, bestel een lekker drankje aan de bar, en wie weet versla jij binnenkort die irritante vriend(in) die altijd aan de winnende hand was!