Rootsriders ‘Catch a Fire 50th Anniversary Tour’ (Try-out)
Tickets
Rootsriders ‘Catch a Fire 50th Anniversary Tour’ (Try-out)

Rootsriders‘CatchaFire50thAnniversaryTour’(Try-out)

WO 11 JAN
Stevie Ray Vaughan Undercover

Stevie Ray Vaughan Undercover

VR 13 JAN

Harlem Lake invites The Bluesbones + Barn & Belle

ZA 07 JAN
Reggae/Dub/Ska

Een van ’s werelds bekendste Bob Marley tributes komt naar Poppodium Duycker voor een exclusieve try-out! Op 11 januari brengt Rootsriders een ode aan het legendarische doorbraak-album ‘Cath A Fire’ van Bob Marley. Dat dit in 2023 gebeurt is geen toeval. Het is dan namelijk precies 50 jaar na de internationale doorbraak van Marley en The Wailers.

In 1973 brak Bob Marley internationaal door als de onbetwiste koning van de Reggae met het album Catch A Fire. Met zijn zwoele, opzwepende ritmes, sociaal bewogen teksten en een boodschap van universele liefde groeide Bob Marley samen met zijn begeleidingsband The Wailers uit tot één van de allergrootste smaakmakers van de muziekgeschiedenis. Veel te jong (pas 36) stierf hij in 1981 aan de gevolgen van kanker. Desalniettemin liet hij een zeer omvangrijk en indrukwekkend oeuvre achter.

Rootsriders zijn al jaren een van de bekendste Bob Marley tribute bands ter wereld. 50 jaar na die doorbraak zet de band dit iconische album nog eens extra in de schijnwerpers. Hiermee laat de band andermaal zien waarom zij in de afgelopen 17 jaar zijn uitgegroeid tot de beste Marley tribute band ter wereld, zoals zelfs BBC Radio omschrijft.

Rootsriders werden ooit opgericht ter herdenking van Bob Marley’s 25e sterfdag. In de loop der jaren is de band uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse live-circuit. Zangeressen Giovanca Ostiana en Shirma Rouse, alsmede oud The Voice runner-up Mitchell Brunings, wiens blind audition van – uiteraard – een lied van Marley wereldwijd viral ging, zijn bekende oud-leden. De huidige zanger Mo Ali werd, zoals dat tegenwoordig gaat, via sociale media gevonden in Sudan.

De band haalde begin 2022 de finale van het SBS6 programma The Tribute Battle of the Bands. Als beloning stond de band op 7 mei van dat jaar in een uitverkochte Ziggo Dome, samen met de 3 andere finalisten van het programma.