Ruben Hein

RubenHein

13 OKT 2018

Funk That

ZA 22 FEB

Na de goed ontvangen plaat Groundwork Rising en het winnen van Tv programma Wie Is De Mol, komt Ruben Hein naar Poppodium Duycker om zijn betoverende stem en pianospel ten gehore te brengen.

Groundwork Rising gaat over het gevoel van ontdekken, terug naar waar het bij de muziek van Ruben Hein eigenlijk om draait: de stem en de piano!

“Als kind en tiener was muziek een onuitputtelijke bron van inspiratie, energie en ontdekkingen. In alle onwetendheid reageerde ik puur instinctief op de muziek die ik hoorde. Ik vond het gaaf of niet. Dat gevoel raakte ik, naar mate ik ouder werd, kwijt. Je leert meer, je verbaast je minder, je ontwikkelt jezelf. Maar ik miste dat gevoel heel erg, ik wilde dat weer terug vinden. En hoe simpel het ook klinkt, dat moest ik doen door terug te gaan naar mijn basis, hoe ik zelf als kind begon: zingend achter een piano, alleen, zonder notie van kennis of meningen.” Ruben Hein

Ruben Hein’s muzikale ontwikkeling bracht hem langs verschillende genres, stijlen en samenwerkingen met o.a. Oleta Adams, FINK, Hans Teeuwen en New Cool Collective. Het leidde hem naar verschillende awards, veelgeprezen albums en uitverkochte shows.