Ruben Hoeke

RubenHoeke

03 MRT 2018
De Minibar Duyckercafé terras

De Minibar #2

ZA 08 MEI

Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland en speelde hij op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao. Sinds 2004 koerst hij met zijn Ruben Hoeke Band zijn eigen weg.

Naast het fulltime muzikantschap geeft Ruben succesvolle gitaarworkshops, organiseert sessies en festivals, en levert naast zijn naast zijn eigen columns
dikwijls bijdragen aan bladen als Music Maker, De Gitarist, Gitaar Plus. Hij wordt ingezet als sessiemuzikant, componeert muziek in uiteenlopende genres en deed radio interviews met o.a. Slash, BB King, Johnny Winter, Jools Holland, Randy Newman, Buddy Guy, John Mayall, Sam Brown en Walter Trout.

Diverse media omschrijven Ruben als een stergitarist van wereldklasse en één van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen. Met zeer lovende recensies op zak trekt de Ruben Hoeke Band in 2018 weer ten strijde met een grote mix van vette rock, soul, pop, zompige boogie en stampende rhythm & blues!

Support act: Mississippi Mud Pie
Mississippi Mud Pie is een blues rock formatie uit onze hoofdstad. De band bestaat uit een vijftal liefhebbers van blues rockmuziek. Ze maken muziek in de traditie van hoe de bedenkers van de blues het bedoelden. Nummers die snel vertrouwd klinken maar die toch ook telkens weer verrassen. Waar het moeilijk bij is stil te zitten. En die net als het dessert waar ze naar vernoemd zijn een aanstekelijke combinatie vormen van invloeden en smaken: blues, rock, funk, pop.

Guitarist Ruben Hoeke can be described as one of the musicians who elevated Nederblues and rock to a higher level. The media has described Ruben as a world-class guitar exponent and one of the Netherlands’ top contemporary guitarists.