Schoolslag XL

SchoolslagXL

22 APR 2016

Zomer Specials: Black Acid

DO 16 JUL

Artquake presenteert Schoolslag XL, de avond waarbij talenten van scholen uit de omgeving de strijd met elkaar aangaan. Speel je in een band, schrijf je zelf liedjes, kun je goed dansen, DJ-en, maak je theater, ben je goed met film of heb je een ander creatief talent wat je op het podium kan laten zien? Dan kan jij jezelf laten zien tijdens Schoolslag XL!

De winnaar wint een mooie prijzenpot en natuurlijk eeuwige roem voor zijn / haar school. De strijd tussen de verschillende artistieke talenten barst weer los op vrijdag 22 april 2016 in Poppodium Duycker in Hoofddorp.

Er mogen meerdere acts van dezelfde school meedoen. Mocht je samen met vrienden van een andere school willen samenwerken, dan kan dit ook. De school waar de meeste leden van je act op zitten, is dan de school waarvoor je uit gaat komen.

De inschrijvingen zijn gesloten en er hebben zich veel getalenteerde jongeren aangemeld. Het wordt een spannend strijd tussen verschillende disciplines, van bands en DJ’s tot singer-songwriters en dansers!

De jury bestaat uit:

 • Willem van der Ploeg, beter bekend als Will Oirson, is een dj van Nederlandse bodem. Met optredens in onder andere Club Trouw, Studio 80, op Tomorrowland en zelfs in de Verenigde Staten is Willem zeker een dj om rekening mee te houden!
 • Niemand minder dan de eigenaar van Musicmaniacs: Hans van der Kroft! Musicmaniacs is een muziekwinkel die onlangs is verhuist naar Hoofddorp. De muziekwinkel heeft een ruim assortiment aan muziekinstrumenten en alles in huis wat bij muziek maken en luisteren komt kijken.
 • Systa, de bekroonde winnaar van de vorige editie van Schoolslag XL in 2015. Niet alleen is Systa de titelhouder van Schoolslag XL, ook verzorgt hij dit jaar de openingsact.
 • Cindy Fleur, voorzitter van GIG Haarlemmermeer. GIG is een jaarlijkse benefietshow voor het goede doel. Jonge talenten tussen 12 en 25 jaar zorgen voor een unieke combinatie van talent en sociale bewustheid.

De Prijzen zijn:

 • Een maand lang gratis les naar keuze bij Meer-Music, aangeboden door eigenaar Richard Kuijper, eigenaar van Meer-Music.
 • Een optreden bij MeerRadio, dé lokale omroep van Haarlemmermeer.
 • Een abonnement op een tijdschrift naar keuze van Keijser 18, Mediaproducent gespecialiseerd in media voor muzikanten, dj’s en producers. Je hebt keuze uit de tijdschriften: Slagwerkkrant, Gitarist, Interface, De Bassist & Music Maker.
 • Een wildcard voor de GIG benefietshow.
 • Vrijkaarten voor poprockbands Heavylight, Luminize & Keep Right in Duycker op vrijdag 16 september.
 • Een optreden op de Polderparade (georganiseerd door Duycker).
 • 2 uur studio opname of 2 uur coaching van Pier K.
 • Een cadeaubon van MusicManiacs.

De presentator van de avond is Abdelhadi Baaddi, beter bekend als Abdel. Hij begon op jonge leeftijd met human beatboxing om zich niet te vervelen bij de tramhalte. Toen hij voor het eerst een cassettetape van Rahzel te horen kreeg was hij gelijk verkocht. Dit was iets wat Abdel moest en zou beheersen. Het bleef echter bij een hobby, maar het idee om op de planken te staan bleef echter aan hem knagen. Als multidisciplinaire performer vervult Abdel een rol in verschillende producties.

Kortom, mogelijkheden genoeg, dus doe vooral mee!

Meer Musicmeerradio_logogig_oglogo

 

 

 

musicmaniacsBlauw_logoPier_K_drie_blokjes_Hires

5 logos