Schwarzblut e.a

Schwarzblute.a

24 FEB 2018

Funk That

ZA 22 FEB

Kaarten voor Schwarzblut zijn nu in de verkoop!

Schwarzblut is meer dan een band, het is een waar collectief kunstwerk. Dit kunstwerk is gebaseerd op oude Duitse poëzie en wordt gedragen door organische-elektronische muziek. Verbeelding is belangrijk bij deze groep zowel in hun producten als tijdens de show. Ze werken samen als een team en nemen kunst, poëzie, mode, fotografie, video en design mee in al hun projecten.

Verwacht een energieke en visueel en vocaal sterke show van ‘Schwarzblut’.

Review

“This band celebrates the old languages and catapults them onto the dancefloor. Especially the orchestral parts give you goosebumps!” – (Sonic Seducer, 2014 over ‘Gebeyn aller Verdammten’ album.)

Support act: Consumer Junk

In 2013 startte Gerwin van Ruiswijk de samenwerking met de revolutionaire kunstgroep ‘Must We Unite’ (Marcel Verschoor en Nicole van Rietschoten). Dit resulteerde in een succesvolle EP. Later sloot Niels Muijen aan en vormde ‘Consumer Junk’. Ze omschrijven zichzelf als ruw, brutaal en hard en zorgen dat de elektronische muziek van het podium spat. In 2018 staat de release van het nieuwe album op de planning waarin ze verrassende beats en snoeiharde frequenties laten knallen er in als nooit tevoren

Support act: EIGER

EIGER is een samensmelting van vier muzikanten die nummers live ten gehore brengen. EIGER bestaat uit frontman Marten Meij, Diva Whita Sneep en groove-masters Vico Sneep en Dennis Loos. Met invloeden van Joy Division, Depeche Mode, Metronomy en Aretha Franklin zorgen ze voor een eclectische show. EIGER omschrijft haar stijl als Diskopunk meets Synthpop.