Semistereo/ Art of Agony /Sphaera

Semistereo/ArtofAgony/Sphaera

01 NOV 2019

HELP! A Beatles Tribute + The Mocks

ZA 03 DEC

Progressieve postrock, progressieve instrumentele rock en progressieve deathmetal! Semistereo, Art Against Agony en Sphaera staan garant voor dit PROG Programma.

Eerder dit jaar bracht de Nederlandse band Semistereo hun langverwachte nieuwe album uit: Zabriskii. De recensies zijn geweldig, het artwork is prachtig, de muziek is subbliem en de liveshow van deze ervaren band is overweldigend. De progressieve postrock van de band – laag voor laag opgebouwd – bestrijkt een breed sonisch spectrum, van de fragiele schoonheid van een fladderende vlinder tot de verwoestende kracht van een schurende zandstorm in Death Valley. Invloeden komen van bands als Oceansize, Karnivool, Deftones en A Perfect Circle. Kom en ervaar Zabriskii live!

Art Against Agony is een Duitse instrumentale progressieve jazz- en rockband slash kunstcollectief. Dat is nogal een mondvol, maar reken op een spraakmakende show. De band speelde inmiddels door heel Europa, in Rusland en zelfs in Brazilië, en toerde afgelopen zomer met ‘the mighty’ Haken, de hipste progmetalband van dit moment. De mix van Indiase sounds en ritmes met progmetal en jazz op hun laatste album ‘Shiva Appreciation Society’ kreeg grote waardering van de muziekpers, die de band eerder al de ‘messias’ van de prog doopte.

De Franse progressive deathmetalband Sphaera mixt agressiviteit met sfeervolle passages en voegt daaraan een dosis djent toe. ‘Teratology’ is de tweede plaat van deze nog jonge band uit 2016, die akelige thema’s verkent als anatomische misvormingen en aangeboren afwijkingen. Eerder speelde Sphaera al in Duitsland, Zwitserland en Oost-Europa, op sleeptouw van Art Against Agony. Dit is de primeur van deze band in Nederland.

Deur open: 20:00 uur
Aanvang: 20:30 uur