Folkfest: Shawn James & The Shapeshifters
Tickets
Folkfest: Shawn James & The Shapeshifters"

Folkfest:ShawnJames&TheShapeshifters

ZA 07 OKT

Kinderboekenfeest 2017

ZO 08 OKT

Rollerdisco

ZA 07 OKT

Het Folkfest is het leukste rondreizende Folkfestival van Nederland. Dit jaar hebben zij als thema de Americana Edition met, hoe kan het ook anders, drie Amerikaanse bands. Deze drie bands zijn stuk voor stuk de belichaming van de zo geliefde southern / americana muziek.

Shawn James (USA)

Heavy Americana, zo kun je de muziek van Shawn James en zijn band The Shapeshifters het beste omschrijven. Deze vijfdelige rockgroep uit Arkansas valt niet in een hokje te plaatsen en wordt door vele muziekgenres beïnvloed. In eerste instantie lijkt het op een bluegrass- of metalband. Elk van de leden is opgegroeid in een heavy-metal of folk-achtige band, en weten hun identieke achtergrond door te laten dreunen in dit collectief. Maar James laat met zijn enorm soulvolle stem en krachtige songs ook zowel sludge en rock als bluegrass en folk-invloeden horen!

Een band met baarden en een banjo krijgt al snel het etiket ‘hipster’ opgeplakt. Toch is dit etiket bij Shawn James & The Shapeshifters niet helemaal terecht. De muzikanten komen ook daadwerkelijk uit Arkansas, verweven invloeden uit de omgeving in hun muziek en zijn ook echt boerenkinkels die rauwe muziek maken. En als je uit het zuiden van de Verenigde Staten komt dan horen banjo’s en violen er nu eenmaal bij. Evenals swamprock, blues, gospel, southern en sludge.

Jordan Matthew Young (USA)

Jordan Matthew Young is een rasechte southern blues artiest die het voor elkaar krijgt om jaarlijks 200+ shows neer te zetten. Hij trekt met zijn band door de hele USA en sinds 2017 ook door heel Europa. In 2016 uitgeroepen tot beste bluesrock band van Utah door de Best of Utah Music Awards. De band is strak, heeft een bluezy ritmesectie met Jordan op gitaar met vette bluesriffs en een heerlijke sound. Dit in combinatie met zijn gouden strot maakt Jordan Matthew Young een juweeltje die niet tussen de grote namen zal misstaan.

Hectic Hobo (USA)

Wild west gypsy rockers uit Salt Lake City, Utah (USA). Ruim 7 jaar, honderden gigs, goedkope motels en pech onderweg met de tourbus. Genoeg inspiratie voor Hectic Hobo dus! Met hun Americana / gypsy folk touren ze de hele USA rond. Prachtige nummers over moord, liefde en mexico, in een heerlijk Americana / folk sausje. Wat zou je nog meer kunnen wensen….. Nou, wellicht dat ze eens naar Duycker komen. En dat is precies wat er gaat gebeuren…

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord.