Spoil Engine + support

SpoilEngine+support

08 JUL 2016

Thirst Aid Kit Live

VR 03 JUL

Spoil Engine is een Vlaamse metalband met Nederlandse zangeres en drummer. Hun muziekstijl wordt beschreven als melodieuze thrash metal, ook wel modern metal genoemd. Voornaamste inspiratiebron voor de band zijn 90's metalbands zoals Pantera, Machine Head, Slipknot als ook 'New Wave of American Heavy Metal' bands zoals Trivium, Killswitch Engage en Lamb of God. Spoil Engine behoort met zijn vernieuwende stijl en moderne geluid tot de 'New Wave of Belgian Heavy Metal'.  

De Support van Spoil Engine bestaat uit: Hibakusha, Purest of Pain en Xeno

Purest of Pain is een modern death metal band opgericht door Merel Bechtold (bekend van Delain en The Gentle Storm). De band kenmerkt zichzelf door hun melodische, maar toch snoeiharde nummers. Hun energieke live performance is door muziekplatform ‘3voor12’ beloont met een nominatie voor de Best Live Act award. Purest of Pain was de afgelopen jaren onder andere te zien op Wacken Open Air en als support voor Suicide Silence, Opeth, Attack Attack!, Evergreen Terrace, All Shall Perish, Unearth en vele meer!

Een keihard groovende metalband uit Haarlem en Hoofddorp, gevormd in 2012, dat is wat Hibakusha is. Eind 2015 lanceerde zij hun debut EP ‘Incarnation’ die goed werd ontvangen met positieve reviews van Lords of Metal, Pitkings en de Metalkrant. In 2016 gaan ze het hele land door om de EP te promoten, dit bracht de mannen al op Complexity fest in Patronaat, Haarlem met bands als Hacktivist en Textures, de eerste Metalnight in de Sugarfactory op 28 mei samen met Izegrim en Magnacult en werden zij uitgekozen om te spelen op Fortarock deze zomer met artiesten als Gojira en Within Temptation! 8 Juli komen zij terug in Duycker voor een avondje knallen!

Een neerzetting van een gedachte, een erfgoed. Iets nieuws, iets vreemds. Een collectief bestaan, dat is hoe Xeno omschreven kan worden. Er heerst vrijheid en trots om muziek te maken die goed aanvoelt. Iets wat je nog niet hebt gezien of gehoord. In de grondvesten van het metalgenre groeit Xeno koppig een eigen kant op. De incorporatie van een toetsensectie draagt bij aan een theatrale presentatie, ondersteund door de karakters en dwarsheden van de overige bandleden. De nummers nemen je mee op een individuele reis gevuld met grooves, melodieën en soms verrassende ritmes.

De Beul serveert voorafgaand aan de avond eten in Duyckercafé voor 14,50 per persoon. Voor reserveringen kun je mailen naar: emma@duycker.nl