Tamikrest
Tickets
Tamikrest

Tamikrest

ZO 28 NOV
Focus pioniers progressieve rock

Focus

ZA 04 DEC
De Dijk succesvolle popgroep

De Dijk

DO 25 NOV

Tamikrest komt naar Duycker! Echo’s van dub, blues, psychedelica, funk en zelfs artrock. Al deze stijlen worden naadloos verweven met de muzikale traditie van Tuareg. Tamikrest komt naar Duycker!

Tamikrest betekent “kruispunt” in de taal van de Kel Tamashek. Deze traditionele nomadische bevolkingsgroep leeft in de Sahara. Ze zijn beter bekend als de Tuaregs. Een geschikte naam voor een band die zo succesvol hun eigen tijdloze cultuur mixt met de geluiden die ze onderweg ontdekken.

Vooral de afgelopen paar jaar zijn intens geweest voor Tamikrest. Aan de ene kant door de voortdurende oorlog, vervolgingen en politieke instorting in hun thuisland. Aan de andere kant groeiende bekendheid waarbij hun muzikale droom waarheid werd. Het album ‘Chatma’ werd bekroond met een 1ste plek op de World Music Charts Europe. Hetzelfde album duikt op in vele ‘Top Album of the Year’ lijsten.

Tamikrest valt binnen het genre anderstalige/niet westerse/wereldmuziek. Dit genre willen we breder opzetten. Wil je daarbij helpen? Lees dan het artikel: ambassadeurs gevraagd voor opzetten nieuwe genrelijn!