Tamikrest

Tamikrest

28 NOV 2021
Music Jam Duyckercafé

Music Jam XL

VR 02 DEC

Ondanks de nieuw aangekondigde maatregelen kan dit concert doorgaan. Bezoekers krijgen een zitplaats toegewezen. Net zoals voorheen is een geldige QR-code nodig om bij dit concert aanwezig te zijn. Let op! De openingstijden zijn vervroegd. Deuren gaan open om 15:00 en de show vangt aan om 15:30 uur. Ticketkopers krijgen 2 dagen van te voren een servicemailing met belangrijke informatie.  

Tamikrest komt naar Duycker! Echo’s van dub, blues, psychedelica, funk en zelfs artrock. Al deze stijlen worden naadloos verweven met de muzikale traditie van de Nomadische bevolkingsgroep Tuareg.

Tamikrest betekent “kruispunt” in de taal van de Tuaregs. Een geschikte naam voor een band die zo succesvol hun eigen tijdloze cultuur mixt met de geluiden die ze onderweg ontdekken.

Vooral de afgelopen paar jaar zijn intens geweest voor Tamikrest. Aan de ene kant door de voortdurende oorlog, vervolgingen en politieke instorting in hun thuisland. Aan de andere kant groeiende bekendheid waarbij hun muzikale droom waarheid werd. Het album ‘Chatma’ werd bekroond met een 1ste plek op de World Music Charts Europe. Hetzelfde album duikt op in vele ‘Top Album of the Year’ lijsten.