The Cannons
Tickets
The Cannons"

TheCannons

ZO 17 FEB

Blues Night

DO 21 FEB

Skerryvore

VR 15 FEB

Sean Cannon, zanger van de legendarische groep The Dubliners, vormt al een aantal jaren samen met zijn twee zonen James en Robert een trio dat zich The Cannons noemt. De bijzonder aanstekelijke mix van folk en country van dit trio laat niemand ongeroerd.

Beide zonen is muziek met de paplepel ingegoten. De muzikale smaak van hun vader Sean en beide zonen liep aanvankelijk nogal uiteen. Terwijl Sean zwoer bij folk en country, ging de voorkeur van zijn kroost meer uit naar bands als Guns ‘N’ Roses. Maar daarnaast stond ook Bob Dylan hoog in hun aanzien. Toen James en Robert the Pogues ontdekten, kwamen ze meer op de lijn van hun vader. Naarmate de jongens ouder werden, gingen ze ook steeds vaker samenspelen als The Cannons.

Sean Cannon verdiende zijn sporen dubbel en dwars in The Dubliners en die groep is dan ook een deel van zijn leven geworden. Hij volgde in 1983 Luke Kelly op, die kort daarna aan een hersentumor zou overlijden. Sean is inmiddels de zeven kruisjes gepasseerd, maar hij denkt er niet aan om te stoppen met muziek.