The Cannons

TheCannons

17 FEB 2019

Rootscafé: Johnny en de Surfers

DO 08 DEC

Sean Cannon, zanger van de legendarische groep The Dubliners, vormt al een aantal jaren samen met zijn twee zonen James en Robert een trio dat zich The Cannons noemt. De bijzonder aanstekelijke mix van folk en country van dit trio laat niemand ongeroerd.

Beide zonen is muziek met de paplepel ingegoten. De muzikale smaak van hun vader Sean en beide zonen liep aanvankelijk nogal uiteen. Terwijl Sean zwoer bij folk en country, ging de voorkeur van zijn kroost meer uit naar bands als Guns ‘N’ Roses. Maar daarnaast stond ook Bob Dylan hoog in hun aanzien. Toen James en Robert the Pogues ontdekten, kwamen ze meer op de lijn van hun vader. Naarmate de jongens ouder werden, gingen ze ook steeds vaker samenspelen als The Cannons.

Sean Cannon verdiende zijn sporen dubbel en dwars in The Dubliners en die groep is dan ook een deel van zijn leven geworden. Hij volgde in 1983 Luke Kelly op, die kort daarna aan een hersentumor zou overlijden. Sean is inmiddels de zeven kruisjes gepasseerd, maar hij denkt er niet aan om te stoppen met muziek.

The Shannons in het voorprogramma

The Shannons bestaat uit Noel Shannon, geboren in Cork Ierland, en Lynn Shannon, geboren in Deventer. Samen maken zij een combinatie van Ierse traditionele muziek, covers, folk en eigen werk.

“We wisselen van leadzang en harmonieen en spelen beiden gitaar en mandoline” Sinds februari 2010 maken zij als duo muziek, hoewel ze steeds vaker te zien zijn samen met de Engelse violist Jimmy Ellis en ook als band geboekt worden. De oneliner Folk ‘n Roll staat op hun naam en in oktober 2014 brachten The Shannons hun eerste album “Married man” uit.

Songwriter magazine  New York:  “pure folk gold”
Americana Retrofit:  “a folkin killer band”

The Shannons  en The Cannons op één avond, wat wil je nog meer!