The Exploited

TheExploited

11 DEC 2019

Deep Club

ZA 23 JAN
Metal/Punk

De Schotse punkers van The Exploited komen naar Nederland. Een legendarische en ongeëvenaarde live-act. Met platen als ‘Punks Not Dead’ en ‘Beat the Bastards’ hebben ze mijlpalen binnen het genre op hun naam staan en zijn invloedrijk geweest voor vele bands; zelfs punk overschrijdend.

The Exploited is een Schotse punkband die is opgericht in Edinburgh in 1980. In 1981 kwam het eerste album uit en zette de band op de kaart. Ex-soldaat Walter Buchan is na vele bezettingsveranderingen nog steeds de aanvoerder van de band. Samen met Big John Duncan (gitaar), Dru Stix (drums) en Gary McCormack (bas) is dit The Exploited 2019.

Voorprogramma:
Rawside uit Duitsland neemt het voorprogramma voor zijn rekening. De hardcore-punkbank kende roerige tijden sinds 1993. Van de originele bandleden is alleen zanger Henne overgebleven. Zijn zoon neemt tegenwoordig plaats achter de drumkit. De teksten van Rawside zijn sterk politiek getint en vooral linksgeoriënteerd, de muziek valt in de categorie old-school hardcore-punk.

Lokale support:
The Kaak
Sommige van hen mogen nog niet eens legaal drinken! Maar deze drie kids spelen punkrock en ze spelen het gemeen! Hun geluid doet denken aan de eerste Britse punk maar voelt vooral aan als de eerste Nederlandse reactie op dit soort bands. Hun eerste EP werd gewaardeerd en een tweede release is in de maak.  Maak je klaar voor de jonge, luide en snotterige punk uit Haarlem!

Tijdschema:
The Kaak: 19:30 uur
Rawside: 20:15 uur
The Exploited: 21:30 uur