Them Dirty Dimes
verplaatst
Them Dirty Dimes

ThemDirtyDimes

DO 27 MEI
verplaatst

Retric: Retro Game Night

VR 28 MEI
De Minibar Duyckercafé terras

De Minibar #4

ZA 22 MEI
Blues/Jazz, Folk/Americana

Deze show wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum. Ticketkopers worden uiteraard via e-mail op de hoogte gesteld.

Een old-fashioned cocktail van swing, jazz, gypsie en blues. Deze Groningers halen hun inspiratie uit de roaring twenties en mengen dat met moderne invloeden. Them Dirty Dimes; swingend, nostalgisch en altijd verrassend. Met trompet, contrabas en een stapel pakkende nummers wordt dit hoe dan ook een swingende tour.

Ze maakten allebei muziek, gingen naar dezelfde scholen en studeerden in dezelfde stad. Toch had het heel wat jaren nodig voordat de liefde voor jaren ’20 muziek zanger/gitarist Gijs de Groot en songwriter/gitarist Johan Stolk bij elkaar bracht. Zodra ze elkaar eenmaal hadden gevonden was het raak: binnen minder dan een jaar hadden ze met het Groningse Them Dirty Dimes een album aan nummers. Drummer Wessel de Vries en contrabassist Severiano Paoli zijn de motor, trompettist Joas Zuur brengt de nummers naar een hoger niveau. De gevarieerde set schiet van New Orleans swing naar late night jazz en van gypsy naar blues, maar door de pakkende stem en de details altijd direct herkenbaar als Them Dirty Dimes.

Meer in dit genre bekijken? Zie ook deze lijst!