Toe Maar

ToeMaar

08 APR 2016

Bootcamp Selectiedag

ZO 05 APR

Vijf wijze mannen uit het Oosten besloten de tributeband ‘Toe Maar’ op te richten. Toe Maar eert op gepaste wijze Nederlands beste reggae/ska band aller tijde.

En dat met een zanger, wiens stem nog meer op die van Henny Vrienten lijkt, dan Henny zelf, zo zegt de band zelf. Toe Maar kan teren op jarenlange muziekervaring en hebben zich letterlijk gestort op deze muzikale uitdaging die het coveren van Doe Maar met zich meebrengt. “Toen we de muziek voorbereidden, werd de bewondering voor de liedjes per repetitie meer en meer. Het zit muzikaal echt fenomenaal in elkaar en dat betekent dus erg hard werken voor ons”, aldus de bandleden.

De band beschikt over een onomstootbare drum en bas sectie die de vibe in de muziek perfect weet vast te houden. Puzzelen met synthesizergeluiden en zwoegen op de zo herkenbare licks kostte tijd, maar werpen duidelijk hun vruchten af. Het resultaat is dat de liedjes en de sound met respect in ere blijven. Laat je meeslepen en overtuig je van het feit dat echt alle nummers klassiekers zijn en dat je nog meer meezingt dan dat je zelf verwacht.

UnitedSounds

UnitedSounds is het voorprogramma van de avond. Hij draait de zaal vast warm met de lekkerste reggae en ska platen. Na het optreden van Toe Maar zet hij het feest door in het Duyckercafé.