Tuxedomoon

Tuxedomoon

24 MEI 2016

Funk That

ZA 22 FEB

Amerikaanse avant-gardepionier Tuxedomoon is terug van weggeweest! Oerleden Steven Brown, Peter Principle en Blaine Reininger brengen integraal hun legendarische debuutalbum Half-Mute uit 1980 ten gehore. Op het podium worden de Amerikanen bijgestaan door Luc van Lieshout.

Tuxedomoon ontstond eind jaren zeventig in San Francisco uit artistiek collectief en had volgens medeoprichter Steven Brown als doel “anders te klinken dan alle andere bands”. Op het deels instrumentale Half-Mute hadden ze die missie al volbracht: de combinatie van minimale instrumentatie (met hoofdrollen voor saxofoon, drumcomputer, bas en viool), vervreemdende vocalen en algehele wanhoop klinkt ook ruim 35 jaar later nog volstrekt uniek!

Tuxedomoon heeft een nieuwe visuele artiest geworven voor hun ‘Half-Mute tour’. Zijn naam is David Haneke, een Oostenrijkse kunstenaar woonachtig in Zwitserland.

Support: Georgio Valentino
Georgio Valentino is van alle markten thuis. Hij is van Grieks-Amerikaanse oorsprong, geboren in Florida, woonde in Detroit en verhuisde naar Brussel. Ook op artistiek vlak weet hij van wanten. Zijn nummers zijn geen ballads en ook geen rock, maar “het zijn buitenaards kamer stukken, met passages van ijzige, bijna abstracte meditatie sporadisch onderbroken door apocalyptische stuiptrekking”, aldus Georgio.

Deur: 19:30 | Georgio Valentino: 19:45 | Tuxedomoon: 20:30