Dutch X-ing Residence

DutchX-ingResidence

01 OKT 2020
Music Jam Duyckercafé

Music Jam XL

VR 02 DEC
Blues/Jazz

Prog jazzliefhebbers opgelet! Gitaarvirtuoos Twan van Gerven speelt samen met zijn bejubelde band Dutch X-ing het programma ‘Not The Harvey Weinstein Orchestra’. De band bestaat naast Twan van Gerven uit niemand minder dan Maarten Poirters, Marre de Graaf, Roel Hazendonk, Stormvogel en Remko Smid.

Dutch X-ing is als het ware ‘In Residence’ bij Duycker dus het eindresultaat blijft onbepaald. Waar de bezoeker zeker van kan zijn is een avondvullend programma vol avant-gardejazz met vlammend gitaarspel, creatieve composities en elektronische improvisaties. Het nieuwe album van Dutch X-ing ‘How U Gonna Stroke Her Solo’ is net uit en krijgt goede recensies!

Gitarist en componist Twan van Gerven (1969) begon zijn muzikale carrière begin jaren ’90 als bandleider, componist en gitaarvirtuoos van de cross-over-funkband The Tree Funk Concept. Bij het grote publiek werd Van Gerven vooral bekend als gitarist van de reggaeformatie BEEF!. Hij is onderscheiden met een Zilveren Harp in 2002, het Duiveltje voor Beste Gitarist van Nederland in 2004 en ontving nominaties in de categorieën “Beste pop/rock gitarist Benelux” en “Beste jazz/fusion/world gitarist Benelux”.