Twan van Gerven

TwanvanGerven

06 FEB 2020

Metal Dive-In

VR 09 DEC
Blues/Jazz

Met het programma "Not The Harvey Weinstein Orchestra" geeft, Benelux’ beste fusion gitarist, Twan van Gerven zichzelf vrij spel om te improviseren tijdens drie jazzsessie's in Duycker. Hij is als het ware 'In Residence' tijdens deze avond, het eindresultaat is onbepaald. Waar we zeker van kunnen zijn is dat de avond is gevuld met fantastische avant-gardejazz.

Gitarist en componist Twan van Gerven (1969) begon zijn muzikale carrière begin jaren ’90 als bandleider, componist en gitaarvirtuoos van de cross-over-funkband The Tree Funk Concept. Bij het grote publiek werd Van Gerven vooral bekend als gitarist van de reggaeformatie BEEF!. Hij is onderscheiden met een Zilveren Harp in 2002, het Duiveltje voor Beste Gitarist van Nederland in 2004 en ontving nominaties in de categorieën “Beste pop/rock gitarist Benelux” en “Beste jazz/fusion/world gitarist Benelux”. Een nieuw album is in de maak en wordt naar verwachting in mei 2020 uitgebracht.

Deze jazzsessie is de eerste van de drie jazzsessies in Duycker. Twan van Gerven improviseert waardoor elke sessie anders is. Onze zaal wordt voor de gelegenheid omgetoverd in een jazzclub.